Home > “Zorgen dat we in de duels komen”
NIEUWS

“Zorgen dat we in de duels komen”

15 maart 2019

Wie de statistieken van TOP Oss – FC Twente erop naslaat zonder de einduitslag te weten, zou zeggen dat het elftal van Klaas Wels het duel gewonnen heeft. TOP heeft 58% balbezit gehad, 564 passes verstuurd (FC Twente 412), 53% van de duels gewonnen, vaker geschoten en de Twente-doelman heeft meer reddingen moeten verrichten. Eindstand: 0-2.

“Er is dus één ding dat we niet goed gedaan hebben”, reageert de oefenmeester. “Scoren. Dat de koploper van de Keuken Kampioen Divisie op eigen helft inzakt, is een groot compliment. We hebben aan de bal een heel hoog niveau gehaald. Dit levert geen punten op, maar wel veel vertrouwen in aanloop naar Jong Ajax.”

“We hebben geknokt voor elke centimeter, niet in het wilde weg geschopt. Zo’n team hebben we ook helemaal niet.”

Knokploeg, geen schopploeg
Wels benadrukte voorafgaand aan de wedstrijd dat zijn elftal op het scherpst van de snede moest spelen, dat zij de grens van het toelaatbare op mochten zoeken. Heeft-ie dat teruggezien? “Jazeker, maar wel op onze manier. We hebben geknokt voor elke centimeter, niet in het wilde weg geschopt. Zo’n team hebben we ook helemaal niet.”

Tegen de Amsterdammers zal de strijdwijze hetzelfde zijn. Net als de Tukkers, kan Jong Ajax bijzonder goed voetballen. “We moeten ervoor zorgen dat we in duels komen. Door het compact te houden of druk vooruit te zetten. Daar weten we wel wat op.”

De ziekenboeg
Wie Wels precies in kan zetten, is de hele week raadselachtig geweest. TOP heeft te kampen met een blessuregolf, maar daar zal je de trainer niet over horen klagen. “Hun vervangers doen het gewoon goed en ik kan er toch niets aan veranderen. Het zouden zinloze frustraties zijn. Voor vanavond is er weinig nieuws vanuit de ziekenboeg. Zowel in positieve als in negatieve zin.”

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

“Schoonheid telt niet meer”

In september kunnen trainers het zich veroorloven om ondanks een nederlaag tevreden te zijn. In november zouden zij na afloop kunnen zeggen: de volgende keer beter. In februari...

Lion Kaak drie jaar langer bij TOP Oss

Middenvelder Lion Kaak verlengt zijn verblijf bij TOP Oss tot 2022. De 27-jarige nummer 6 gaat zodoende voor zijn derde, vierde en vijfde jaar bij de rood-witten. Kaak kwam in de zomer...