Home > “Zolang wij de kansen blijven creëren dan komen de doelpunten vanzelf”
NIEUWS
“Zolang wij de kansen blijven creëren dan komen de doelpunten vanzelf”
21 januari 2022

Afgelopen week wisten de Ossenaren goed voetbal op de mat te leggen tegen ADO Den Haag. Helaas mocht het niet baten en verloor de ploeg van Bob Peeters, mede door een wereldgoal van Klas, met 2-0 in de Hofstad. Morgen hopen de Ossenaren zich te revancheren in een Brabants onderonsje met Helmond Sport.

“Op basis van ons spel verdienen we de punten, alleen moeten we het nu in werkelijkheid gaan brengen.”

Foto’s: Bert van Berkum

ADO Den Haag

De ploeg van Bob Peeters verloor met 2-0 van ADO Den Haag. Het was een wedstrijd waarin de Ossenaren het de Hagenezen flink lastig wisten te maken, maar helaas keerde ze zonder punten huiswaarts. “De eerste helft komen we na een aantal goede reddingen van Norbert Alblas goed weg. In de tweede helft zijn we minstens gelijkwaardig aan ADO Den Haag en kregen we zeker mogelijkheden. Als er dan vanaf 25 meter een bal stijf de kruising invliegt is dat wel heel zuur. Na de tegentreffer hielden we wel de energie en speelden we dominant. Uiteindelijk worden de ruimtes in de slotfase alleen maar groter, omdat je aan het jagen bent op de gelijkmaker. Franslyn Nsingi was nog dichtbij de 1-1 en die viel net niet en in de omschakeling besliste ADO Den Haag de wedstrijd door 2-0 te maken.”

Druk schema

De komende zeven dagen moeten de Ossenaren vol aan de bak. Waar ze tegen ADO Den Haag nog de eerste wedstrijd na een maand speelde, wachten er nu drie wedstrijden in één week. “Het wordt een pittige, maar vooral een leuke week. We gaan het ritme ook weer terugkrijgen nu en het zou heel mooi zijn als we goede resultaten kunnen boeken. Op basis van ons spel verdienen we de punten, alleen moeten we het nu in werkelijkheid gaan brengen.”

Bijna iedere wedstrijd die de ploeg van Bob Peeters speelt is enerverend en spannend te noemen. In veel wedstrijden maken de Ossenaren het de tegenstander lastig door zelf goed voetbal op de mat te leggen. “Als je de hele competitie bekijkt ligt alles heel dicht bij elkaar. Tegen ADO Den Haag zie je ook dat wij kansen krijgen en het hun moeilijk kunnen maken. In deze competitie draait het vooral om de momenten die je krijgt en benut, want daarmee kan je een wedstrijd naar je toe trekken. Zolang wij de kansen blijven creëren dan komen de doelpunten vanzelf. De instelling en mindset moet hetzelfde blijven en dan ben ik ervan overtuigd dat we een mooie tweede seizoenshelft tegemoet gaan.”

Helmond Sport

Natuurlijk gaat eerst de focus voor Bob Peeters zijn ploeg op de wedstrijd tegen Helmond Sport. “Het wordt een spannend duel tegen een directe concurrent van ons. We gaan de wedstrijd in met dezelfde intenties die we altijd hebben. We willen goed voetbal leveren, kansen creëren en hopelijk benutten we momenten en kunnen we een overwinning mee naar Oss nemen.”

Blessures

Dominik Velecky zal de enige speler zijn die het duel met Helmond Sport aan zich voorbij zal laten gaan. De Tsjech is geopereerd aan zijn voet en revalideert in zijn thuisland.

“We willen goed voetbal leveren, kansen creëren en hopelijk benutten we momenten en kunnen we een overwinning mee naar Oss nemen.”

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

We willen onszelf nog een keer belonen

We willen onszelf nog een keer belonen

De laatste wedstrijd van het seizoen is een feit, voor dit duel zal MVV Maastricht naar het Frans Heesen Stadion afreizen. Eerder dit seizoen werd er met 1-1 gelijkgespeeld, beide ploegen...