Home > ’’Zij moeten ook, dus ga je meer ruimte krijgen als tegen Dordrecht’’
NIEUWS
’’Zij moeten ook, dus ga je meer ruimte krijgen als tegen Dordrecht’’
18 maart 2022

Na de onnodige nederlaag in het Riwal Hoogwerkers Stadion moet de blik naar het volgende duel. Dit gaat geen makkelijke worden, aangezien Excelsior op bezoek komt. De ploeg van Marinus dijkhuizen heeft de smaak de laatste weken goed te pakken. TOP Oss weet dat iedereen het lastig heeft in het Frans Heesen Stadion, dit geeft extra motivatie voor de wedstrijd van vrijdag 18 maart. De wedstrijd wordt gespeeld in het Osse Kuipje en de bal gaat om 20:00 uur rollen.

Vanavond ontvangen we een ploeg in vorm.

Foto’s: Bert van Berkum

Onnodig

’’De eerste 25 minuten begonnen we goed en kregen we een aantal kansen, misschien hadden we wel op voorsprong moeten komen’’ aldus Bob Peeters over de wedstrijd tegen FC Dordrecht. In een bespreking vooraf is er goed gekeken waar TOP Oss voor moest waken, hierdoor wisten ze waar het gevaar lag. ’’Het gevaar van FC Dordrecht komt over de flanken, met name door de snelheid van Christian Conteh’’ vervolgd onze trainer. Tijdens de wedstrijd werd dit duidelijk, de Schapenkoppen speelde over de flanken en werden daarmee met enkele regelmaat dreigend. ’’We hadden de goede wil wel, maar de creativiteit ontbrak in de tweede helft’’ zegt Bob. Dit verandert niets aan het feit dat de overwinning volgens onze trainer onterecht was.

Motivatie

Het motiveren van de spelers is bij TOP Oss geen probleem  ’’De motivatie komt vaak uit de speler zelf, ik moet zeggen dat de spelers op de training een goede indruk maakten’’ aldus onze trainer. Bij sommige clubs zie je wel eens voorbijkomen dat de spelers minder gemotiveerd zijn als het even slecht gaat. Dat is bij TOP Oss dus niet aan de hand. De wisselspelers doen er alles aan om zichzelf in de basis te knokken en de basisspelers doen wat ze moeten doen. ’’De Basisspelers hebben woensdag een hersteltraining gehad en de reserves een zwaardere, dit zag er allemaal heel fris uit’’ zegt onze trainer. De basisspelers hebben met een hersteltraining en gesprekken achter de rug.

Excelsior

De knappe 0-1 uitzege brengt een glimlach op het gezicht bij Bob, al snel blikt hij terug op die wedstrijd.’’We scoren eigenlijk uit de eerste beste kans, deze overwinning was de enige overwinning die we wat betreft veldspel misschien niet verdiend hadden’’ zegt de trainer lachend. Hij was zeer te spreken over de manier waarop die overwinning over de streep getrokken werd ’’we hebben als team het resultaat verdedigd en weinig kansen weggegeven’’ vervolgd Bob. Ondanks dit blijft onze trainer realistisch, want de ploeg uit Rotterdam zit ondertussen in een hele goede reeks.

Spelopvatting

Aankomende vrijdag staat er dus een lastige wedstrijd op het programma. Ondanks het feit dat Excelsior bij de grote namen van de competitie behoort is onze trainer niet van plan zich aan te passen aan de Rotterdammers.’’ Wij proberen elke week ons eigen spel te spelen, het maak niet uit welke tegenstander we treffen’’ zegt Bob Peeters. De reden hiervan is het feit dat zijn ploeg altijd kansen creëert, net zijn ploeg gedaan heeft tegen FC Dordrecht. Een andere reden waarom Bob en zijn mannen zich niet aan gaan passen is omdat een goede tegenstander ook kansen biedt. ’’het voordeel is dat Excelsior ook moet, hierdoor zullen er mogelijk ruimtes voor ons komen’’ aldus de man aan het roer.

We maken het iedereen lastig.

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

We willen onszelf nog een keer belonen

We willen onszelf nog een keer belonen

De laatste wedstrijd van het seizoen is een feit, voor dit duel zal MVV Maastricht naar het Frans Heesen Stadion afreizen. Eerder dit seizoen werd er met 1-1 gelijkgespeeld, beide ploegen...