Home > “Zelf resultaat afgedwongen, dat geeft voldoening”
NIEUWS
“Zelf resultaat afgedwongen, dat geeft voldoening”
27 november 2020

Het is weer vrijdag en voor deze week betekent dat zoals vanouds: matchday! Klaas Wels zal het met zijn ploeg gaan opnemen tegen NAC. Precies een week geleden wist TOP Oss een punt te pakken tegen FC Volendam, maar legde bovendien een goede wedstrijd op de mat. Dat smaakt naar meer!

Resultaat in Volendam
De ploeg van Klaas Wels oogde fris en gretig in het duel tegen de Volendammers. Ze hebben bewezen ook tegen dit sterke team het heft over te kunnen nemen. Klaas Wels vertelt: “We hebben de wedstrijd na een half uur knap in evenwicht weten te brengen. We moesten meer druk krijgen op de twee centralen van FC Volendam en na een tijdje zag je dat we dat onder de knie kregen. Je zag meteen ook dat we voetballend beter gingen spelen. Dat hebben we zelf afgedwongen en gaf zeer veel voldoening.” Een knappe prestatie, wat bovenal heeft geleid tot een punt. Dat dit niet de volle buit is, is Wels zich als geen ander bewust. “Uiteindelijk gaan die drie punten er pas echt voor zorgen dat je een stap kan maken op de ranglijst”, weet hij. Toch hebben we kunnen zien waar de ploeg van Klaas Wels toe in staat is en dat is veelbelovend.

Dean Guezen in actie in Volendam.

Foto’s: Proshots

Mentaal sterk
Na een weekend rust was het voor de mannen van TOP zaak om zich weer voor te bereiden op de volgende wedstrijd. “Vanwege de volledige week tussen de wedstrijden, hebben we weer een ‘normale’ trainingsweek kunnen doorlopen. Dat was prettig”, vertelt de oefenmeester. Een resultaat halen is natuurlijk goed voor de sfeer in een ploeg. Wels spreekt over zijn team als een mentaal sterke ploeg. Dat is een fijn gegeven: “We zijn niet gauw onder de indruk van dingen die wel of juist niet gebeuren. Daarin zijn we redelijk stoïcijns. Maar resultaat doet natuurlijk goed voor het vertrouwen, de gemoedstoestand en de extra motivatie. Indien dat laatste nog nodig is.”

NAC Breda
De afgelopen week stond dus in het teken van de voorbereiding op NAC Breda. Volgens Klaas Wels één van de betere ploegen. Echter zijn er natuurlijk áltijd kansen, ook tegen die beteren van de competitie. Wels: “Kansen liggen er op het moment dat wij goed zijn aan de bal en het vermogen hebben om de bal in de ploeg te houden. Dat moet bijvoorbeeld beter dan het eerste half uur tegen Volendam. We moeten van achteruit op durven gaan bouwen en  het lef hebben om diepte te maken zonder bal. Als we daartoe in staat zijn, gaan we kwaliteit leveren en kansen creëren.” Klaas Wels is er van overtuigd dat zijn ploeg dit in zich heeft. Ze gaan voor niets minder dan resultaat in eigen huis tegen de Bredanaren. “We hebben een idee, een plan en daarmee gaan we voor de winst!”

Blessures
De gebroeders Rommens zullen helaas beide afwezig zijn in duel tegen NAC. Ook Sjoerd Overgoor, Mart Remans, Grad Damen en Kyvon Leidsman zijn niet fit.

Op naar resultaat

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

TOP Oss breidt technische staf uit

TOP Oss breidt technische staf uit

TOP Oss maakt bekend dat de technische staf voor volgend seizoen verder is ingevuld.El Idrissi komt over vanuit de jeugd van FC Utrecht, waar hij het afgelopen jaar hoofdtrainer was van...