Home > Willem II wint met 2-0
NIEUWS

Willem II wint met 2-0

14 juli 2019

TOP Oss oefende zaterdag opnieuw tegen een sterke opponent en voor de tweede keer ging de vriendschappelijke pot verloren. In Oisterwijk was Willem II te sterk. Vangelis Pavlidis scoorde één keer voor de pauze en één maal erna.

Toch hoefde de technische staf niet ontevreden te zijn. Vooral voor de pauze stond de organisatie als vanouds liet TOP zich ook in aanvallend opzicht gelden. Enzo Stroo kreeg na een half uur de beste kans na een knappe aanname, maar hij werd ternauwernood gestuit. Aan de andere kant voorkwam Piqué dat de eerste mogelijkheid van de Tilburgers ook gelijk raak was.

Sjoerd Overgoor duelleert met Dries Saddiki.

In de 38e minuut kopte Pavlidis uit een corner alsnog de 1-0 binnen. Willem II op voorsprong, maar dat hoefde niet lang te duren. Karim Loukili haalde een minuut later venijnig uit, maar Piet Velthuizen keerde zijn inzet. Even later schoot Dylan Mertens een vrije trap van een veelbelovende plek ruim over.

Ook in de tweede helft waren de kansen schaars, maar na een klein uur spelen kreeg Pavlidis nét te veel ruimte. Daar maakte hij dankbaar gebruik van; hij schoot de 2-0 tegen de touwen. In de slotfase kreeg Daniel Crowley nog de uitgelezen mogelijkheid om de score op te voeren, want Willem II werd een strafschop toebedeeld. De derde treffer viel echter niet. Koeman koos de goede hoek en pakte de pingel klemvast.

Basisopstelling TOP Oss
Koeman; Opdam, Piqué, Stuy van den Herik, Fleuren, O. Rommens; Kaak, Overgoor, Mertens; Loukili en Stroo.

Wissels
Vanacker, Ter Borgh, Den Heijer, P. Rommens, Briels, Lodiers, Bourdouxhe, Hutten, Van de Moot en Dinu.

Foto’s: Bert van Berkum

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

RKC Waalwijk glipt laat voorbij TOP Oss

TOP Oss heeft ook haar derde oefenduel verloren. Na Excelsior (3-1) en Willem II (2-0) was ook RKC Waalwijk te sterk. Het elftal van Fred Grim won dinsdag met 0-1 dankzij een late...

Pieter Tuns wordt assistent bij TOP Oss

TOP Oss heeft Pieter Tuns (64 jaar) aangesteld als assistent-trainer van Klaas Wels. De ervaren Bestenaar is de opvolger van Ruud van der Rijt en neemt naast zijn werkzaamheden als...