Home > “Wil voor de 3e keer in 6 seizoenen play-offs halen!”
NIEUWS

“Wil voor de 3e keer in 6 seizoenen play-offs halen!”

17 augustus 2020

Interview met technisch directeur Peter Bijvelds

Over een kleine twee weken is het zover. De bal zal weer gaan rollen in het Frans Heesen Stadion en dit keer voor het ‘echie’. Er is al veel gevoetbald in de voorbereiding naar de seizoenstart toe. We spreken Peter Bijvelds over deze voorbereiding en de verwachtingen voor komend voetbalseizoen.

 

Ben je tevreden over de voorbereiding?

Ik draai te lang mee om hierover tevreden of ontevreden te zijn. In die zin is een voorbereiding dan ook bullshit. Het gaat er uitsluitend om wat je uiteindelijk in de gehele competitie gaat doen.

 

Ben je tevreden over de selectie?

Jazeker. Maar ook daarvoor geldt dat de competitie dat moet gaan uitwijzen. Ik ben tevreden over de teamgeest en de positieve spelintenties. Ik mis nog het lef om risico te nemen rondom het strafschopgebied van de tegenstander. Frontale acties, schoten, dribbels op snelheid en soms gewoon ook wat opportunisme. Nu hebben we veel balbezit op de helft van de tegenstanders gehad met te weinig dreiging. Dan profiteert een verdedigende tegenstander te gemakkelijk omdat ze de rust kan hebben om te wachten op incidentele fouten. Wat wij willen is ook lastiger en heeft meer tijd nodig maar kan bij voldoende vertrouwen in elkaar ook veel meer opleveren!

Vertelt u eens wat over de nieuwelingen?

Rondeel moet de concurrentie aangaan met Koeman. Het is nog te vroeg om daarover te oordelen. We zoeken daarbij nog een extra doelman. Roosken en David zijn backs met veel snelheid en drang naar voren. Dat wilden wij. Het is fijn dat beiden al enige eredivisie ervaring hebben. Lammers is niet helemaal nieuw maar ik beschouw hem toch als een extra waarde omdat we afgelopen seizoen sinds de winterstop niet veel meer met hem gespeeld hebben. Absoluut een persoonlijkheid. Dat geldt ook voor Dennis van der Heijden. We leggen de laatste hand aan de internationale overeenkomst. Dennis is, mits hij zelf de overtuiging ook heeft, een alleskunner. Hij heeft een individuele actie, kan uitstekend een bal vasthouden en is in de lucht gevaarlijk. Grad Damen is een intelligente, technisch begaafde speler met een mooie passing vooruit. Technisch gesproken de top van onze divisie. Ik ben erg benieuwd. Matthijs van Nispen heeft nog nauwelijks de ervaring om echt in de KKD te spelen. Heeft de drang naar voren en de kunde om het tegenstanders lastig te maken. Moet wellicht nog wat wennen en de tijd krijgen maar bevalt me goed. Kyvon Leidsman vond ik in de voorbereiding echt overtuigen. Beresterk en altijd aanspeelbaar. Nog wat ruwe kantjes en hij wil het soms allemaal nog wat te snel doen. Maar ik zie dat onze verdedigers Lammers en Pique de handen vol aan hem hebben.  Hij heeft het in zich om een publiekslieveling te worden. Dat is mooi. Ik hoop voor hem en voor ons dat hij alsmaar beter wordt!

 

Komen er nog versterkingen?

We hebben nu alle posities, behalve die van rechtsback, dubbel bezet. We zoeken daarnaast zoals al gezegd nog een doelman. Tevens wil je altijd meer smaken in aanvallend opzicht! De lange blessure van Philippe Rommens is echt een forse tegenslag. Hij was één van de beteren uit de competitie afgelopen seizoen. We missen hem enkele maanden.

 

Heeft u nog financiële middelen?

Niet of nauwelijks. Creativiteit is geboden. Dat zijn we gewend. De situatie is onzeker maar dat geldt zeker zoveel voor spelers.

 

Wat zijn de ambities voor dit seizoen?

Ik wil voor de 3e keer in 6 seizoenen de PO (play-offs) halen. Bij mijn aantreden gaf ik aan dat mijn interne doelstelling was om gemiddeld 1 keer per 3 seizoenen de PO te halen. Diezelfde avond kwam ik thuis bij mijn vrouw en ik zei dat ze me min of meer uitlachten. “Ken jij onze historie niet”, zei één van de certificaathouders. Ik ben echt blij dat dat ondanks die scepsis toch gelukt is, maar uiteraard wil ik graag meer. Ik voel die nadrukkelijke ambitie ook bij Marcel en Klaas, en zeker ook de vaste kern van spelers! Ik eis letterlijk veel spelplezier, wilskracht en positivisme. Als ik TOP zie spelen wil ik dat we meer spelplezier, onbevangenheid en enthousiasme uitstralen dan elke tegenstander en dat we in moeilijkere fases alles in het werk stellen om elkaar te steunen en nooit af te vallen! Een sfeer van ultieme onderlinge gedrevenheid. Dat eis ik. Niets meer maar ook niets minder. Uiteraard hoop ik dan dat dat weer overslaat op het enorm trouwe en betrokken Osse publiek!

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

Voorbeschouwing TOP Oss – SC Cambuur

Vier dagen na de nederlaag bij Almere City (3-0) staat voor TOP Oss alweer de volgende wedstrijd voor de deur. De ploeg van Klaas Wels neemt het zaterdag in het eigen Frans Heesen...