Home > “Wij zullen vanaf het begin heel scherp moeten zijn”
NIEUWS
“Wij zullen vanaf het begin heel scherp moeten zijn”
3 december 2021

Vorige week pakte de Ossenaren een punt tegen Telstar. Na de wedstrijd werd er gesproken over hetzelfde riedeltje als de laatste weken en dat is het jezelf niet belonen met de kansen die je krijgt. Vanavond neemt de ploeg van Bob Peeters het op tegen MVV Maastricht. Een ontmoeting met MVV Maastricht houdt dus ook in dat het een duel is tussen TOP Oss en oud-trainer Klaas Wels.

“We spelen prima spel alleen belonen we onszelf daar niet voor. Dat is wel frustrerend, maar als je ziet welke energie de jongens iedere dag laten zien dan geeft dat mij ook een mentale boost.”

Foto’s: Bert van Berkum

Telstar

De ploeg van Bob Peeters kreeg in het duel met Telstar de nodige kansen om de drie punten in het Frans Heesen Stadion te houden. Helaas gingen ze er niet in en sprak de Belgische trainer van een weerkerend fenomeen. “Als je ziet wat voor kansen we creëren dan hadden we zeker de drie punten verdiend. Maar zoals we al vaker hebben besproken lukte het weer niet en pakte we uiteindelijk een punt. We blijven als ploeg functioneren en hard werken. Het kan nooit zo zijn dat die ballen er niet in blijven gaan, alleen moet het een keer onze kant op vallen.”

MVV Maastricht

De ploeg van Bob Peeters zal het vanavond gaan opnemen tegen een middenmoter uit de Keuken Kampioen Divisie. Daarmee wacht er wederom een lastige uitwedstrijd voor de Ossenaren. “Het is een goed georganiseerd team dat uit die organisatie tot kansen wil komen. Ze hebben een aantal spelers die een doelpunt kunnen maken. Mart Remans is zo’n speler die weinig kansen nodig heeft en daardoor ook op de beslissende momenten de bal tegen de touwen jaagt. Ook Sven Blummel heeft ook een goed schot in zijn linkerbeen. Wij zullen morgen vanaf het begin heel scherp moeten zijn om hun tegen te houden en de drie punten mee naar Oss te nemen.”

Brede selectie

Bob Peeters beschikt over een brede selectie. Ook kan hij tijdens de wedstrijd het team, mede door de wissels, een nieuwe frisse boost geven. “De laatste weken hebben bijvoorbeeld Dean Guezen en Jearl Margaritha zich laten zien als invaller. Jearl Margaritha heeft de vorige wedstrijd zelfs basis gestaan. De invallers hebben laten zien een meerwaarde te zijn voor het team. Dat vond ik vorige week ook toen Richonell Margaret en Dean Guezen in het veld kwamen. Zij gaven het team nieuwe energie en het leverde meteen gevaar.”

Zeventien wedstrijden onderweg

Bob Peeters is al een aantal maanden de hoofdtrainer van deze ploeg. Hij geeft aan dat hij het naar zijn zin heeft in Oss, maar hij had dolgraag beter resultaat gehaald. “Ik denk dat we op de manier waarop we spelen veel meer punten hadden moeten hebben. We spelen prima spel alleen belonen we onszelf daar niet voor. Dat is wel frustrerend, maar als je ziet welke energie de jongens iedere dag laten zien dan geeft dat mij ook een mentale boost.”

Samenwerking

Ook werkt de Belgische oefenmeester al een tijdje samen met een vaste staf en spelersgroep. We vroegen hem hoe de samenwerking is met zijn staf en spelersgroep. “Als je wedstrijden wint loopt het altijd makkelijker dan het moment waarop je weer een nederlaag moet slikken. Maar ik moet zeggen dat de samenwerking heel goed is en we willen met z’n allen iedere week voor het maximale gaan en daarmee bedoel ik natuurlijk de drie punten.”

Blessures

Bob Peeters zal morgen in het duel met twee spelers moeten missen. Stephen Buyl en Justin Mathieu zullen het duel met MVV Maastricht aan zich voorbij laten gaan.

Huseyin Dogan scoorde in de Eerste Divisie tegen geen ploeg vaker dan tegen MVV. Kan hij deze reeks vanavond voortzetten?

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

Sjors Ultee tekent voor TOP Oss

Sjors Ultee tekent voor TOP Oss

Sjors Ultee heeft vandaag een tweejarig contract ondertekend bij TOP Oss.  𝐓𝐎𝐏 𝐎𝐬𝐬 𝐯𝐞𝐫𝐫𝐚𝐬𝐭 𝐬𝐧𝐞𝐥𝐥𝐞 𝐬𝐞𝐢𝐳𝐨𝐞𝐧𝐤𝐚𝐚𝐫𝐭 𝐯𝐞𝐫𝐥𝐞𝐧𝐠𝐞𝐫𝐬! 🤩🎟 Onder de eerste tien supporters die hun seizoenkaart hebben...