Home > “Wij willen winnen, zij móeten winnen”
NIEUWS

“Wij willen winnen, zij móeten winnen”

17 januari 2020

Na maandag een goed spelend TOP Oss gezien te hebben, wat toch verloor, is het zaak vrijdag alles te geven tegen SC Cambuur. Buiten veel respect voor de tegenstander, legt het voor Wels geen extra druk op dat de koploper op bezoek komt. De coach van TOP legt zichzelf en zijn ploeg namelijk altijd druk op. “We willen altijd winnen en we willen van iedereen winnen, of dat altijd lukt is een ander verhaal, maar de wil is er altijd. Of we nu tegen de onderste of bovenste spelen.”

Klaas Wels heeft een dubbel gevoel over het duel tegen Jong AZ van afgelopen maandag. “Dat behoorlijke spel heeft niet geleid tot punten. Daar gaat het wel om.” Pech en geluk spreekt hij niet over. Over het spel zelf is hij niet ontevreden, maar dit geeft pas écht een goed gevoel als je ook resultaat haalt.

Henk Dijkhuizen in het duel tegen Jong AZ.

Foto: Bert van Berkum

Nieuwe namen
We hebben een aantal veranderingen gezien in de opstelling. Zo debuteerde Dijkhuizen en speelde ook van der Sluijs 90 minuten. Zoals eerder genoemd weet Wels wat hij aan Dean van der Sluijs heeft, maar ook Dijkhuizen heeft in de korte periode dat hij bij de club is een prima indruk achter gelaten. “We wisten al dat hij veel kwaliteit in zich heeft, maar dat willen we dan ook graag zien. In de wedstrijd hebben ze het beiden redelijk naar tevredenheid gedaan.”
Danzell Gravenberch, die in de wedstrijd tegen Jong AZ zorgde voor dreiging voorin, vertrok afgelopen week onverwachts naar FC Dordrecht. Echter heeft Wels voorin nog genoeg keuze. Toch geeft de trainer aan dat als er een speler te halen valt die van toegevoegde waarde kan zijn, ze dit niet uit de weg gaan. Maar hij wil niet op de zaken vooruit lopen: “Ik praat nooit over mensen die ik niet tot mijn beschikking heb. Wel hebben we natuurlijk ook Jan Lammers en Grad Damen aan ons gebonden afgelopen week. Dit geeft nóg meer mogelijkheden, vooral achterin. Ik heb het liefst dat ik op elke positie drie of vier mensen kan neerzetten.” Hier voegt hij nog aan toe: “Kwaliteit helpt altijd en wat we tot nu toe binnen hebben gehaald is kwaliteit!”

Druk programma
Hoewel Wels het liefst alleen over zijn eigen ploeg spreekt, vindt hij SC Cambuur natuurlijk wel een goede tegenstander. Maar niet meer dan dat. “Wat wij moeten doen is in de wedstrijd blijven. Zolang het 0-0 blijft, zitten we in de wedstrijd en kan alles gebeuren. Wij willen winnen, maar zij moeten winnen.” Dat TOP Oss een druk programma heeft zit de ploeg niet in de weg. “Het is zwaar, maar er is niks leukers dan wedstrijden spelen. Dat geldt voor mij, maar ook voor de selectie.” Elke wedstrijd bekijkt Wels weer hoe hij de tegenstander het beste kan bestrijden. Met alle nieuwe namen kunnen we dus verassingen in de opstellingen verwachten, maar dat zullen we elke wedstrijd opnieuw zien.

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

Supporters TOP Oss steunen zorg

Het coronavirus slaat inmiddels ook in Nederland om zich heen. Eerder deze week werden alle mensen met vitale beroepen al bedankt via een groot applaus. Ook als TOP Oss zijnde zijn we...

TOP OSS – FC DEN BOSCH AFGELAST!!!

De derby, TOP Oss - FC Den Bosch, gaat helaas niet door. Dit ivm het Coronavirus.De nieuwe datum is nog niet bekend. Zodra wij meer informatie hebben zullen wij dit via de website en...