Home > “Wij moeten van onze eigen krachten uitgaan!”
NIEUWS
“Wij moeten van onze eigen krachten uitgaan!”
17 september 2021

Afgelopen week werd er met 3-3 gelijk gespeeld tegen ADO Den Haag. Een bloedstollende wedstrijd waarin veel spektakel te zien was. De supporters zorgden weer voor een geweldige sfeer in het Osse Kuipje. Na zes speelrondes is TOP Oss terug te vinden op de 5e plaats. Vanavond mogen de mannen van Bob Peeters het opnemen tegen Roda JC, uit in Kerkrade. Voor Bob betekent dit een terugkeer op het oude nest.

“Ik hoop dat we tegen Roda JC weer kunnen laten zien dat wij een team zijn, dat lastig te bespelen is.”

Foto’s: Bert van Berkum

ADO Den Haag  

Afgelopen week speelde de ploeg van Bob Peeters thuis 3-3 gelijk tegen ADO Den Haag. Samen met Bob Peeters blikken we terug op dat duel met veel goals. “Het was een wedstrijd met veel emotie. Als je na de verliespartij tegen Almere City al binnen twee minuten achter komt dan hebben wij daarna enorme veerkracht getoond als team. Dit laat ook zien dat de teamgeest binnen het team goed is. We hebben in de wedstrijd kunnen laten zien dat wij ook heel goed kunnen voetballen. We hebben veel positieve momenten gezien in deze wedstrijd. De enige domper is (puur als coach) dat je hem niet wint, dat je door een schitterend doelpunt op 3-3 komt. Ik kan de jongens niets verwijten, ze hebben alles gedaan wat binnen hun mogelijkheden lag en dan ben je als coach gewoon trots.”

Teamspirit 

TOP Oss blijft de goede start doorzetten. Is dit nou ook terug te zien op het trainingsveld? “De jongens zijn gretig op de trainingen. We hebben fysieke aspecten aan het begin van de week en daarna gaan we meer richting het tactische en technische gedeelte. Ook voor de jongens geeft zo’n goede start een goed gevoel en dat merk je ook aan de scherpte op de trainingen, maar ik loop allang mee in het voetbal en je kan fantastisch trainen, maar een wedstrijd is nog altijd iets anders. Ik ben blij om te zien dat het met de teamspirit goed zit. Ik hoop dat we tegen Roda JC weer kunnen laten zien dat wij een team zijn dat lastig te bespelen is.”

Toewerken richting Roda JC 

Na het gelijkspel thuis tegen ADO Den Haag wacht een uitwedstrijd tegen Roda JC. TOP Oss wist nog nooit te winnen in Kerkrade, maar de laatste wedstrijd tegen de ploeg uit Kerkrade werd thuis wel met 2-0 gewonnen. Bob Peeters zal zijn team weer op scherp moeten zetten. “We hebben ze uiteraard bekeken en ik moet zeggen dat het echt wel een sterk team is. Het is een team met specifieke, individuele kwaliteiten. Het zal voor ons zaak zijn om goed vanuit de organisatie te spelen, maar we hebben ook delen gezien waar ze kwetsbaar zijn en het is aan ons om die te benutten. Maar nogmaals het start allemaal bij TOP Oss, hoe goed zijn we zelf en hoe lastig kunnen we het de tegenstander maken? Dat kan aan de tegenstander liggen, maar ook aan de vorm van de dag en daar kan je niet veel aan veranderen. Ik hoop dat wij die vorm morgen wel hebben en een goede wedstrijd spelen; gekoppeld aan een goed resultaat.”

Terug op het oude nest

Bob zal vanavond terugkeren op het oude nest. Hij speelde van 1997 t/m 2000 voor de ploeg uit Kerkrade. Hij speelde in totaal 93 wedstrijden voor Roda JC, waarin hij 39 keer het net liet bollen. Vanavond staat hij als coach tegenover zijn oude club. Hoe kijkt hij nu naar deze wedstrijd? “Als coach heel zakelijk. Ik denk dat het een wedstrijd is zoals alle andere wedstrijden waar je ook gewoon een resultaat wilt boeken. Als persoon doet het me natuurlijk wel wat. Ik heb er drie fantastische jaren gehad. Het was mijn eerste club in het buitenland, ik heb daar de beker gewonnen en Europese successen behaald, dus het lijkt mij wel logisch dat het me als mens wel wat doet en daarom is het ook een speciale wedstrijd voor mij. Alleen als coach moet je je werk doen en zorgen dat je team daar een resultaat kan boeken.”

Eigen kracht

Na de lastige wedstrijd tegen ADO Den Haag, volgt nu een lastige uitwedstrijd in Kerkrade. Hij zal zijn team dus weer moeten klaarstomen voor deze wedstrijd. “Ik vind dat wij altijd van onze eigen krachten moeten uitgaan. Roda JC heeft andere specifieke kwaliteiten dan ADO, daar probeer je je team dan wel op voor te bereiden, maar we moeten ook niet te veel met de tegenstander bezig zijn. Het gaat uiteindelijk om ons. Ik probeer altijd het 80%/20% principe te hanteren. Het moet 80% over ons gaan en 20% over de tegenstander. Tuurlijk moet je je spelers informeren hoe ze staan, waar de kwaliteiten en zwakke plekken van de tegenstander liggen. Alleen het ligt bij ons. We moeten naar onszelf kijken en top zijn om een resultaat te boeken.”

Blessures 

Bob beschikt op één speler na over een fitte selectie. Net als voorgaande wedstrijden mist hij Roshon van Eijma. “Hij heeft deze week weer pass en trap oefeningen meegedaan met de groep. Hij is stappen aan het maken, maar zal hij ook geduld moeten hebben en naar het lichaam moeten luisteren.”

Met de teamgeest zit het goed bij TOP Oss!

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

Alleen online verkoop; NAC Breda thuis

Volgende week zaterdag komt NAC Breda op bezoek in het Osse kuipje. De aftrap van deze wedstrijd zal om 20:00 uur zijn. LET OP! De tickets zijn alleen online verkrijgbaar en NIET aan de...