Home > “Wij moeten als team fungeren en onze mogelijkheden benutten”
NIEUWS
“Wij moeten als team fungeren en onze mogelijkheden benutten”
24 september 2021

Vorige week ging de ploeg van Bob Peeters met 2-0 onderuit in Kerkrade. Het was een wedstrijd waarin de ploeg ondanks de getoonde strijd toch ten onder ging tegen een effectief Roda JC. Samen met zijn ploeg wil hij de rug rechten en revanche nemen. Dat moet dan gaan gebeuren tegen FC Volendam, een club dat de ambitie heeft om dit seizoen te promoveren.

Bob, hoeveel punten pakten we in de laatste wedstrijd tegen FC Volendam?

Foto’s: Bert van Berkum

Roda JC 

Het spel van de ploeg van Bob Peeters was een verschil vergelijken met het duel tegen ADO Den Haag. Dat leidde dan ook uiteindelijk de nederlaag in tegen de club uit Kerkrade. “Ik vond dat we het eerste kwartier moeilijk hadden. Dat hebben we omgezet naar een 4-4-2 in een ruit systeem en toen voelde we ook dat we meer grip kregen. Uiteindelijk is het wel zo dat de wedstrijd vergeleken met ADO Den Haag een groot verschil is, daar moeten we dan ook gaan werken om constanter te worden. Mijn jongens hebben er alles aangedaan, maar de vorm van de dag was er helaas niet. We hebben daar een streep onder gezet en zijn vol aan de bak gegaan richting het duel van vanavond!” 

Geloof 

Aan inzet is er geen gebrek bij de ploeg van Bob Peeters. Door de getoonde inzet zul je altijd kansen creëren. Als de Ossenaren op een achterstand staan worden er kansen gecreëerd, door die kansen te krijgen laat de ploeg zien dat het altijd het geloof houdt en nooit opgeeft. “We hebben nooit opgegeven en we krijgen in het laatste kwartier nog twee á drie kansen op de aansluitingstreffer. Als je dan de goal zou maken zou dat de spanning terugbrengen. Helaas gebeurde dat niet en gingen we zonder punten naar huis.” 

FC Volendam 

Voor de vierde week op rij wacht er een tegenstander van formaat. In het Osse Kuipje komt FC Volendam op bezoek dat beschikt over een team met veel kwaliteiten. “Wij moeten als team fungeren en vanuit een bepaalde organisatie spelen. De mogelijkheden die we krijgen moeten we benutten. Als je ons programma ziet zie je dat wij vijf lastige tegenstanders op een rij hebben, waarvan we er nu drie hebben gehad. Het is dan ook voor ons een mooie graadmeter om te kijken waar we staan en wat we voor een overwinning moeten doen. We hopen dat we tegen FC Volendam ons niveau halen en we de supporters een leuke wedstrijd kunnen voorschotelen. Daarmee is er voor ons ook een nieuwe kans om goed resultaat te boeken.” 

Huus is thuus! 

Woensdag werd bekend gemaakt dat Ossenaar Hüseyin Dogan terugkeert in het Osse Kuipje. Daarmee krijgt de ploeg van Bob Peeters de nodige kwaliteit erbij in de selectie. “Peter was er al een tijdje mee bezig. Via Marcel en Peter die hem goed kennen heb ik genoeg informatie over hem ontvangen. Ik heb hem nu een aantal trainingen bezig gezien en hij heeft echt specifieke kwaliteiten. Hij bezit over scorend vermogen en we kunnen echt spreken dat hij het voetbalgogme in zich heeft. Ieder team zou graag een speler in het team willen hebben dat uit het niets een doelpunt kan maken en zo’n type speler is hij.” 

Complete selectie 

Na een lange voorbereiding en de eerste wedstrijden van het seizoen gespeeld te hebben is de selectie nu compleet. We vragen de Belgische oefenmeester hoe hij tegen de selectie aankijkt. “In het team heerst er een goede teamspirit. Iedereen gaat voor elkaar door het vuur en dat zie je terug op het veld. Wat ik merk is dat wij nog iets constanter moeten gaan worden tijdens de wedstrijden. Als team kunnen we ook fantastische wedstrijden spelen, maar zijn we ook wisselvallig tegen Roda JC en Almere City. Door constanter te worden kan je iedere week het juiste niveau halen. Ook is er een groot verschil in deze competitie wanneer je uit of thuis speelt, dat is een belangrijke factor.  

Blessures 

Roshon van Eijma zal tegen FC Volendam ontbreken op het wedstrijdformulier. De verdediger traint weer met de groep mee, maar de wedstrijd tegen de Volendammers komt voor hem te vroeg. 

TOP Oss is thuis nog ongeslagen dit seizoen en wil deze reeks graag voorzetten met de steun van het eigen publiek.

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

Alleen online verkoop; NAC Breda thuis

Volgende week zaterdag komt NAC Breda op bezoek in het Osse kuipje. De aftrap van deze wedstrijd zal om 20:00 uur zijn. LET OP! De tickets zijn alleen online verkrijgbaar en NIET aan de...