Home > “Wij gaan ten eerste altijd van onze eigen krachten uit.”
NIEUWS

“Wij gaan ten eerste altijd van onze eigen krachten uit.”

5 april 2021

Afgelopen vrijdag werd er, door een penalty in de laatste seconde, op een zure wijze van FC Den Bosch verloren. Tijd voor de ploeg van Klaas Wels om de knop weer om te zetten. We nemen het vandaag namelijk op tegen FC Volendam!

Het was een harde tik die Klaas Wels met zijn ploeg te verwerken kreeg afgelopen vrijdag. In de allerlaatste seconde van de wedstrijd sloeg het noodlot toe en kreeg FC Den Bosch een penalty die werd benut. “Een nederlaag is altijd vervelend, maar een wedstrijd op deze manier verliezen is extra pijnlijk. Als je kijkt naar het vertoonde spel, dan hadden we zeker een resultaat verdiend. Naar mijn mening waren we voor rust de bovenliggende partij. De tweede helft was meer in evenwicht, maar we verdiende het echt niet om als ploeg deze wedstrijd te verliezen.”

 “We willen met z’n allen dolgraag winnen van FC Volendam.”

Foto’s: Bert van Berkum

FC Volendam

Voor Klaas Wels en zijn ploeg wacht er in de naam van FC Volendam een sterke tegenstander. Waar de krachten van die ploeg liggen is voor Klaas Wels duidelijk. “Ze spelen uitstekend positiespel en houden graag de druk vooruit. Wim Jonk kan beschikken over een sterk centraal duo achterin met van de Ven en Tol. Ook hebben ze in de naam van Mulatieri een spits rondlopen die er al vijftien gemaakt heeft. Zo hebben de Volendammers een aardige ploeg staan, maar gaan wij zoals altijd uit van onze eigen krachten.”

Uitgaan van eigen krachten

Een sleutelwoord binnen de selectie lijkt het uitgaan van eigen krachten te zijn dit seizoen. “Wij gaan ten eerste altijd van onze eigen krachten uit. We bekijken de beelden van de tegenstander en analyseren dan natuurlijk wel waar we de tegenstander pijn kunnen doen. In die zin denk ik dat we het iedere tegenstander laten kunnen maken met ons voetballend vermogen. We moeten dan wel durven én willen voetballen zonder al teveel risico te nemen. Taak om de knop om te zetten, want we willen met z’n allen dolgraag winnen van FC Volendam.”

Blessures

Klaas Wels mist in het duel tegen FC Volendam maar liefst tien spelers. Negen spelers zijn geveld door een blessure: Philippe Rommens, Tim Hölscher, Ruben Roosken, Grad Damen, Dean Guezen, Giovanni Büttner, Sjoerd Overgoor, Lars Hutten en Evan Rottier. Lorenzo Piqué zit de laatste van zijn  drie wedstrijden schorsing uit en zal de eerstkomende wedstrijd weer kunnen aansluiten in de wedstrijdselectie.

Joshua Sanches, ook wel “De Bull van Oss.” 

 

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

Klaas Wels: Ossenaar voor altijd!

Het is alweer ruim twee weken geleden dat Klaas Wels tegen Roda JC voor de 168e en de laatste keer als trainer op het veld stond. Na dertien jaar kwam er een einde aan het tijdperk...