Home > “Wederom een mooi affiche”
NIEUWS
“Wederom een mooi affiche”
30 november 2018

Vijf zeges op rij, drie keer de nul en doelcijfers van 13 voor en slechts twee tegen. Als Klaas Wels voor de camera’s van FOX Sports verschijnt, zegt de verslaggever dat een 0-1 overwinning op Go Ahead Eagles bij TOP Oss begint te horen. En eerder al zei de voorzitter van Telstar dat TOP het leukste voetbal van de competitie speelt. Prachtige cijfers en dito complimenten.

“Feit blijft dat de Limburgers in alles een Eredivisieploeg hebben. Met doelman Tom Muyters, Mitchel Paulissen en Mario Engels als blikvangers.”

“Maar weet je wat het aller-allermooiste is? Deze manier van spelen heb ik altijd in mijn hoofd gehad. En dat komt er nu op deze manier uit”, reageert de trainer. “Zo bewijzen we dat je met een duidelijk beleid, een goede visie en de juiste spelers een heel eind kunt komen. We presteren geweldig in de sterkste Eerste Divisie ooit.”

Herkenbaar
Per 15 maart 2017 zwaait Wels de scepter en sindsdien is voor iedereen duidelijk hoe hij met TOP Oss wil spelen. Natuurlijk worden er her en der wijzigingen en nuances aangebracht, maar alleen tegen FC Eindhoven speelden we even in een 5-4-1-systeem. “Een speelwijze ontwikkelen is leuk, maar het heeft ook wat voeten in aarde. Het scheelt dat we telkens minimaal zeven spelers van vorig seizoen in de basis op kunnen stellen.”

De ‘architect’ heeft het goed voor elkaar, maar hij doet het niet alleen. Hij wordt gesteund door de directeur, zijn assistenten, de keeperstrainer, de medische staf en zijn spelers. “Iedereen heeft z’n rol en we hebben veel met elkaar op. Natuurlijk zijn er wel eens discussies, maar we gaan altijd naar buiten met de neuzen dezelfde kant op.”

Roda JC
Vanavond heeft Wels z’n mannen op het treffen met Roda JC voorbereid. Gemakkelijk was dat niet. “Ze spelen in wisselende samenstellingen en systemen. Soms in een 3-4-3-formatie en soms 4-4-2. Feit blijft dat de Limburgers in alles een Eredivisieploeg hebben. Met doelman Tom Muyters, Mitchel Paulissen en Mario Engels als blikvangers. Het is wederom een mooi affiche.”

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?