Home > “We zullen zuinig met de bal moeten zijn’’
NIEUWS
“We zullen zuinig met de bal moeten zijn’’
14 maart 2022

Vanavond spelen onze mannen het inhaalduel tegen de Schapenkoppen. FC Dordrecht heeft in de laatste weken bewezen dat ze niet onderschat moeten worden. De resultaten hebben ervoor gezorgd dat het team met vertrouwen aan de aftrap zal verschijnen. Het is aan TOP Oss de taak om het tegendeel te bewijzen en de punten mee naar huis te nemen.

Tweede wedstrijd binnen vier dagen!

Foto’s: Bert van Berkum

TOP Oss

“De wedstrijd tegen Roda JC was een referentiewedstrijd, in Kerkrade waren we kansloos en afgelopen vrijdag verdienden we een punt’’ aldus Bob. Hiermee benadrukt hij tevreden te zijn met hoe het team zich ontwikkeld heeft.  Over het algemeen was onze trainer te spreken over het spel, echter liet het team zich na de 1-2 te ver inzakken. Als gevolg hiervan was de kans op een tweede goal niet groot. Veel tijd om te treuren over de wedstrijd tegen Roda JC is er niet, drie dagen later staat het duel met FC Dordrecht alweer op het programma. Ondanks dat we op dit moment hoger op de ranglijst staan, zal het geen makkelijke wedstrijd worden. Dit omdat we met Norbert Ablas, Jan Lammers en Kay Tejan, drie basisspelers, moeten missen.

Keepersprobleem

Ondanks het feit dat er een keepersprobleem lijkt te zijn, blijft Bob koel. Norbert Ablas heeft vorige week een blessure opgelopen en Bodhi Prinssen is nog herstellende. “Zo heb je het hele seizoen drie fitte keepers en binnen een aantal weken is er nog maar één wedstrijdfit’’ zegt Onze trainer. Ondanks het feit dat Bodhi Prinssen niet helemaal fit is zal hij wel bij de selectie zitten. Hierdoor beschikt TOP Oss in ieder geval over één keeper bij de wisselmogelijkheden. Medisch gezien zou het geen probleem moeten zijn voor hem, onze derde keeper is dus inzetbaar in het geval dat Lars van Meurs geblesseerd raakt.

 FC Dordrecht

Op het moment dat onze trainer over de Schapenkoppen begint te praten vallen er drie namen: Stijn Meijer, Christian Conteh en Jacky Donker. “FC Dordrecht houdt ervan om op de counter te spelen en door de snelle mannen op de flanken kunnen ze dat ook goed’’ aldus Bob. Voor de rest geeft hij aan dat de ploeg van Michele Santoni sinds 2022 met een andere tactiek speelt. Dit is volgens onze trainer de reden dat FC Dordrecht de laatste wedstrijden makkelijker weet te scoren. Wel heeft hij een idee hoe onze mannen dit kunnen voorkomen. “We moeten opbouwend en verdedigend geen fouten maken, dan kom je een heel eind. Voetbal is een spel waar het vaak om de fouten draait’’ aldus de trainer. Dit geldt voor iedere ploeg, daarom stelt hij dat er voor onze mannen ook altijd kansen liggen.

Een evenaring van de thuiswedstrijd zou TOP zijn!

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

We willen onszelf nog een keer belonen

We willen onszelf nog een keer belonen

De laatste wedstrijd van het seizoen is een feit, voor dit duel zal MVV Maastricht naar het Frans Heesen Stadion afreizen. Eerder dit seizoen werd er met 1-1 gelijkgespeeld, beide ploegen...