Home > “We zullen met onze eigen wapens moeten strijden’’
NIEUWS
“We zullen met onze eigen wapens moeten strijden’’
4 april 2022

Vanavond spelen Bob z’n mannen een uitwedstrijd tegen Jong Ajax. De ploeg van John Heitinga is dit seizoen wisselvallig te noemen. De ene week spelen ze fantastisch voetbal en de week erna is het voetballend minder. Hierdoor weet je van tevoren niet in welke vorm je de talenten van Ajax zal treffen. Wat we wel weten is dat onze helden er alles aan gaan doen om een goed resultaat te behalen.

Tijd om de Amsterdamse bluf af te slaan!

Foto’s: Bert van Berkum

Ontlading

Na de wedstrijd met FC Volendam was er de nodige ontlading, zowel bij de trainer als bij de spelers. Het feestje werd uitgebreid gevierd met de meegereisde supporters. “De ontlading was groot, we hebben vaker een goed niveau gehaald tegen een ploeg uit de top drie. Alleen we hadden er nog niet van gewonnen, gelukkig is daar vrijdag verandering in gekomen’’, zegt Bob Peeters met een lach op zijn gezicht. TOP Oss speelde een goede wedstrijd en de score had nog verder op kunnen lopen. “We speelden goed, georganiseerd en we hebben genoeg kansen gehad om vaker te scoren’’, aldus onze trainer.

Rustperiode

Omdat de wedstrijd met Jong Ajax vanavond alweer op het programma staat hebben onze mannen niet veel tijd om bij te komen. Normaal gesproken zijn Bob en zijn mannen zaterdag en zondag vrij, dit was deze week echter geen optie. Zaterdagochtend hebben de wisselspelers een rustige training gehad en werkten de basisspelers samen met de fysio’s aan hun herstel. “Zondag hebben we met de spelers die gespeeld hebben een korte maar goede training gehad, dit was een training waarmee de spelers hun conditie op pijl konden houden” zegt onze trainer.

Thuiswedstrijd

Iedereen die TOP Oss een warm hart toedraagt kan de thuiswedstrijd met Jong Ajax zich vast nog wel herinneren. Het eerste kwartier was Jong Ajax enorm goed en was het duidelijk waarom ze de periodetitel konden winnen. Bob schrok van het feit dat Jong Ajax zo goed speelde, maar later in de eerste helft wist TOP Oss het wedstrijdbeeld evenwichtig te maken. “Ik herinner me vooral het eerste kwartier toen Jong Ajax ons de baas was, later in de eerste helft trokken we dat recht en in de tweede helft waren we bij vlagen de betere ploeg’’, zegt Bob Peeters.

Onvoorspelbaar

Vooraf is het altijd gissen als je tegen een belofte elftal speelt, wie staat er in de basis, wie zit er bij het grote Ajax? Dat zijn allemaal vragen die je voorafgaand aan zo’n wedstrijd kan stellen. “Het doel van Jong teams is opleiden, dat creëert voor ons onduidelijkheid. Die jongens moet zich ontwikkelen en dat moeten ze doen in een sterke competitie. Van onderschatting is echter geen sprake, Bob benadrukt dat er een aantal goede spelers rondlopen in de jeugd en dat de spelers hiervoor op hun hoede zijn.

De week starten met een overwinning is ons divies!

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

We willen onszelf nog een keer belonen

We willen onszelf nog een keer belonen

De laatste wedstrijd van het seizoen is een feit, voor dit duel zal MVV Maastricht naar het Frans Heesen Stadion afreizen. Eerder dit seizoen werd er met 1-1 gelijkgespeeld, beide ploegen...