Home > “We zitten in een goede fase, maar moeten alert blijven”
NIEUWS

“We zitten in een goede fase, maar moeten alert blijven”

11 december 2020

Er heerst een prima sfeer in Oss. Na de winstpartij tegen Jong AZ maar vooral ook vanwege het goede voetbal wat op de mat wordt gelegd. TOP Oss is bezig aan een reeks tegen beloften teams. De wedstrijd tegen Jong AZ werd afgelopen weekend afgewerkt in Wijdewormer. Vandaag komt Jong PSV op bezoek in Oss en voor maandag staat Jong FC Utrecht op het programma.

“Het is zaak dat we in een goede reeks niet met het hoofd in de wolken gaan lopen.” Benadrukt de hoofdtrainer van TOP Oss. Hij is tevreden over het spel wat zijn ploeg de laatste tijd op de mat legt, maar blijft alert!

Aanvoerder Stuy van den Herik maakte het winnende doelpunt in Alkmaar!

Foto’s: Proshots & Bert van Berkum

Goede flow
Afgelopen weekend nam Wels met zijn ploeg voor het eerst sinds lange tijd drie punten mee naar huis. De aanvoerder beschreef deze winstpartij als een bevestiging van dat ze goed bezig zijn. Ook de oefenmeester is tevreden: “We laten de laatste tijd vaak een goede indruk achter. Echter zaten we niet altijd aan de goede kant van de score. Toch staan we met het aantal doelpunten die we tegen krijgen op plek 9.” Een statistiek om niet ontevreden over te zijn dus. Hij vervolgt zijn verhaal: “Dat doen we ook nog eens met druk vooruit, ver van de goal af verdedigen en offensief druk zetten. Wat dat betreft heb ik mijn ploeg een compliment gegeven. Ik denk dat dit een van de moeilijkste dingen is in het voetballen.”

Waken voor gemak
Zoals eerder aangegeven is Klaas Wels alert op verzwakking. Juist in een goede fase vindt de coach het belangrijk om ook te kijken naar wat beter kan. “Slordigheden aan de bal moeten eruit, daar hebben we afgelopen week dan ook de nadruk op gelegd. Daarnaast hebben we ook aandacht geschonken aan het feit dat Jong AZ in het eerste kwartier na rust verder richting ons doel kon spelen dan voor rust.” Er zijn dus wederom beelden bekeken en er is hard werk verricht op het trainingsveld om klaar te zijn voor de volgende pot! “Als staf moeten wij er scherp en kritisch op zijn om niet met het hoofd in de wolken te gaan lopen. Daar hebben we ook geen enkele aanleiding toe.”

Jong PSV
Het staat vast dat de ploeg van Jong PSV er een is met kwaliteit. Klaas Wels weet dat het jongens zijn die worden opgeleid voor de top van Nederland en zelfs daarbuiten. “Deze spelers hebben allemaal een hele hoge basis. Jong PSV is een goed voetballende ploeg. Hun aanval vind ik iets wat erbovenuit springt, daar hebben ze specifieke kwaliteiten in lopen.” Aan Klaas Wels en zijn mannen om daar een zo goed mogelijk TOP Oss tegenover te zetten! “We moeten goed zijn aan de bal waardoor we kansen creëren en die kansen weten te benutten.”

Blessures
Klaas Wels beschikt over dezelfde namen als afgelopen week. Dat betekent dat Philippe Rommens, Grad Damen, Mart Remans en Sjoerd Overgoor er nog niet bij zullen zijn.

We gaan voor de 3 punten!

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

Voorbeschouwing TOP OSS – TELSTAR

Helaas is het TOP Oss afgelopen zondag niet gelukt om de zesde overwinning op rij te boeken en daarmee een nieuw clubrecord neer te zetten. Nu is het aan de ploeg van Klaas Wels de taak...