Home > “We zijn op diverse fronten aan elkaar gewaagd.”
NIEUWS

“We zijn op diverse fronten aan elkaar gewaagd.”

7 mei 2021

Het is tijd voor de laatste awayday van het seizoen! De ploeg van Klaas Wels gaat vanavond in een Brabants onderonsje op bezoek bij Helmond Sport. Op sportpark de Braak staat de tiende plek, dus daarmee ook het linkerrijtje op het spel.

“We zijn op diverse fronten aan elkaar gewaagd.”

Foto’s: Bert van Berkum

Jong PSV

Afgelopen week werd er op karakter een punt gehaald op bezoek bij Jong PSV. “Ik denk dat we de hele wedstrijd een strijdbaar TOP Oss hebben gezien. We begonnen de wedstrijd niet optimaal waardoor Jong PSV een aantal mogelijkheden kreeg, maar we kwamen toch nog twee keer goed voor de goal. In de tweede helft waren wij de bovenliggende partij en dat resulteerde tot twee kansen voor Dennis van der Heijden, helaas wisten we die kansen niet te promoveren tot een doelpunt.

In de slotfase kreeg Bo Geens een rode kaart, wat ervoor zorgde dat de ploeg van Klaas Wels met tien man het punt over de streep moest trekken. “Dan weet je dat we ons moeten beperken tot tegenhouden en het punt over de streep moeten trekken. Gezien de hele wedstrijd was een punt minimaal wat we verdienden. Daarom ben ik ook zeer tevreden dat we dat punt gepakt hebben.”

Moeite met scoren

Het is dit seizoen wel vaker gebleken dat de ploeg van Klaas Wels moeilijk aan zijn doelpunten komt en daarmee soms de wedstrijd net niet over de streep kan trekken. Klaas is het ermee eens dat het scoren van goals een probleem is geweest dit seizoen. “We hebben niet genoeg scorend vermogen in ons team, waardoor we niet altijd genoeg aanspraak op de winst kunnen maken en daarmee op de ranglijst een stap kunnen zetten naar plek acht of negen. Helaas heeft dat er ook voor gezorgd dat we niet structureel mee kunnen doen voor de play-offs en daar doen we onszelf helaas te kort, want het zit hem in de gehele ploeg. Als je ook kijkt naar de statistieken dan zie je dat we daarin, op FC Dordrecht na, het minst presteren. Mijn gevoel zegt dat als we dat scorend vermogen hadden gehad, we zeker op plek acht of negen hadden kunnen staan. Voor de rest vind ik dat we met z’n allen met een uitstekend seizoen bezig zijn!”

Helmond Sport

Vanavond nemen de mannen van Klaas Wels het op tegen een gewaagde tegenstander. Samen met Helmond Sport zullen de Ossenaren gaan uitmaken wie zich in het linker rijtje zal nestelen. “We zijn op diverse fronten aan elkaar gewaagd. We zijn vergelijkbare ploegen, want wij hebben een ploeg die met de minimale mogelijkheden werkt en bij Helmond Sport is dat precies hetzelfde. Dus de mensen die het knap vinden wat Helmond Sport gepresteerd heeft dit seizoen, zullen het net zo knap vinden wat wij hebben laten zien! We kijken er daarom ook met z’n allen naar uit om aan de aftrap te staan vanavond in een wedstrijd waar we strijd moeten leveren, goed moeten zijn aan de bal en effectief moeten zijn in de zestienmeter. Als we dat doen dan ben ik ervan overtuigd dat we aan het langste eind trekken vanavond.”

Geseponeerd

Bo Geens pakte afgelopen maandag in het uitduel met Jong PSV een rode kaart. Gelukkig is deze rode prent geseponeerd en kan de doelman vanavond tegen Helmond Sport gewoon weer meedoen!

Blessures

Cas Peters, Giovanni Büttner, Grad Damen, Ruben Roosken, Sjoerd Overgoor, Justin Mathieu en Olivier Rommens zullen de wedstrijd door blessures aan zich voorbij moeten laten gaan. Tim Hölscher is terug van zijn blessure en zal vanavond weer bij de wedstrijdselectie zitten.

De rode prent van Bo Geens is geseponeerd en kan de doelman vanavond tegen Helmond Sport gewoon weer meedoen!

 

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

Klaas Wels: Ossenaar voor altijd!

Het is alweer ruim twee weken geleden dat Klaas Wels tegen Roda JC voor de 168e en de laatste keer als trainer op het veld stond. Na dertien jaar kwam er een einde aan het tijdperk...