Home > “We zijn op de goede weg”
NIEUWS

“We zijn op de goede weg”

8 november 2019

In een week tijd speelde TOP Oss tegen Jong PSV (1-0 winst), O.S.S.’20 (1-2 winst) en FC Dordrecht (1-1). Een prima score, niet? “Cijfermatig ben ik tevreden. Al had er aan De Krommedijk wel meer ingezeten”, blikt Klaas Wels terug. “Over de uitvoering tijdens deze drie duels ben ik wisselend positief.”

De trainer heeft tegen Jong PSV een strijdbaar TOP gezien dat wellicht met grotere cijfers had moeten winnen. Het bekerduel vond hij niet denderend, maar zijn ploeg heeft gedaan wat het moest doen: doorbekeren. “En in Dordrecht hebben we weliswaar niet de beste kansen gehad, maar we waren voor de pauze heer en meester. Op een paar slordigheden na, waar Dordt gevaarlijk uit werd, hebben we een goed niveau gehaald. Cihat en Philippe hadden ons de zege kunnen bezorgen, maar hun mogelijkheden bleven onbenut.”

Klaas Wels kan niet beschikken over de geschorste Niels Fleuren. Levi Opdam, Gianni Tiebosch, Danzell Gravenberch en Jordie Briels zijn geblesseerd. Enzo Stroo en Cas Peters zitten wél weer bij de selectie.

Jongens groeien
Wels weet als geen ander dat er nog steeds werk aan de winkel is, maar hij ziet z’n elftal ook stappen maken. “Ik vind dat we op de goede weg zijn. Ondanks wat personele problemen spelen we beter. En dat verhoogt de kans op resultaat. Logisch. Ook zie ik jongens groeien in een rol die ze misschien niet gewend zijn. Neem Lars aan de rechterkant. Zijn goal bij Cambuur had geen waarde voor de ploeg, maar wel voor hem persoonlijk. Hij is belangrijk. Giovanni is voorin gevaarlijk met zijn snelheid. En ook Cihat vond ik afgelopen week prima presteren. Hij hield de bal vast, zocht de diepte op de juiste momenten en zette goed druk.”

Broeden op een plan
De vier competitiepunten en het behalen van de volgende ronde van het bekertoernooi hebben ook voor vertrouwen gezorgd. En dat is natuurlijk lekker als er zeven dagen later in Het Goffertstadion gespeeld wordt. Daar wacht N.E.C. Nijmegen, de nummer zes. Wels: “Ik kijk er naar uit. Daar mogen we in een mooie ambiance spelen. We trainen prima en de speelwijze is helder. We zijn aan het broeden op een goed plan, zodat we kunnen laten zien waar we toe in staat zijn.”

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

Bo Geens zoekt het in Nederlands voetbal

De 25-jaar oude Bo Geens staat sinds de eerste competitiewedstrijd van dit seizoen onder de lat bij TOP Oss. Een aantal dagen na zijn komst kreeg de Belg het vertrouwen van de staf en...

Voorbeschouwing TOP Oss – SC Cambuur

Vier dagen na de nederlaag bij Almere City (3-0) staat voor TOP Oss alweer de volgende wedstrijd voor de deur. De ploeg van Klaas Wels neemt het zaterdag in het eigen Frans Heesen...