Home > “We zijn groeiende”
NIEUWS

“We zijn groeiende”

5 september 2019

TOP Oss hield vorige week een verdiend punt over aan het duel met koploper De Graafschap. Zeer acceptabel en altijd lekker om bij te kunnen schrijven. De manier waarop was minstens evenzo belangrijk. “Ik heb weer een frisse ploeg gezien die veel wilskracht en de bereidheid om te knokken heeft getoond” , blikt Klaas Wels tevreden terug. “We hebben er alles aan gedaan.”

“Natuurlijk is er nog ruimte voor verbetering. Vooral aan de bal. Wij willen vaker en langer in balbezit zijn, want alleen dan kun je spel bepalen en kansen creëren. In de tweede helft ging dat al stukken beter. Maar als je überhaupt bekijkt waar we vandaan komen, zijn we met sprongen vooruit gegaan.”

Wels kan zondag niet beschikken over Hennos Asmelash. Jason Bourdouxhe keert wel terug in de wedstrijdselectie, waar de inzet van Levi Opdam nog twijfelachtig is.

De formatie
Het 5-3-2 of 3-5-2 systeem van Wels is al een tijd een veelbesproken onderwerp. Onder media, supporters én tegenstanders. Als het goed ingevuld wordt, is het namelijk lastig te bespelen. Maar het is ook lastig om tot in perfectie uit te voeren. Tegen De Graafschap week Wels daarom uit naar het aloude 4-4-2 systeem. “Op dit moment past dat beter bij de ploeg. En daar gaat het om. Voor hoe lang dat is, weet ik nog niet. Gelukkig hebben we de vrijheid om het per week te bekijken. Al is vastigheid natuurlijk voor elk elftal het beste. We gaan zien hoe het uitpakt.”

Complete groep
Ondertussen is niet alleen het spelsysteem verandert, maar heeft Wels ook een aantal nieuwe spelers mogen verwelkomen. Tot genoegdoening van de coach. “Danzell heeft een uitstekende opleiding bij Ajax genoten. Dat zie je terug. Chovanie voegt met zijn actie, onbevangenheid en snelheid kwaliteiten toe waar we nog niet veel van hadden. Ook kan de keeperstrijd nu losbarsten. Damien mag samen met de anderen uitmaken wie de beste is. We kunnen nu eindelijk echt gaan bouwen.”

Goed gevoel
De frisse wind en het spel van vorige week zorgen ervoor dat Wels met veel vertrouwen naar het duel met Roda JC toewerkt. “Het gevoel is goed. Ook al is het voor sommige jongens wat wennen, zie ik dat iedereen elke dag met veel plezier en enthousiasme op het veld staat. We zijn groeiende, maar het gaat de goede kant op.”

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

Competitieprogramma TOP Oss

Het nieuwe competitieprogramma is bekend! Wij hebben er heel veel zin in en we hopen jullie ook. Voor alle wedstrijden geldt vooralsnog dat er helaas geen uitpubliek aanwezig mag zijn....

Nieuwe keeperstrainer bij TOP Oss!

Er is een nieuwe keeperstrainer binnengehaald in Oss: Ronnie Buitenkamp. Hij speelde zelf bij OJC Rosmalen maar heeft wegens blessures zijn eigen carrière als keeper helaas stop...