Home > “We zijn dit met z’n allen tot de laatste dag nagekomen en dat blijven we ook morgen tijdens de wedstrijd doen.”
NIEUWS
“We zijn dit met z’n allen tot de laatste dag nagekomen en dat blijven we ook morgen tijdens de wedstrijd doen.”
12 mei 2021

We zijn aangekomen bij de laatste wedstrijd van het seizoen. De ploeg van Klaas Wels hoopt het seizoen op een goede manier af te sluiten en dat zou het bereiken van de tiende plaats zijn. Daarmee komt er een einde aan een mooi seizoen, maar ook een einde aan het tijdperk Klaas Wels, die na 4.5 jaar de club zal verlaten.

Klaas kijkt zelf positief terug op het seizoen. “Ik denk dat wij bovengemiddeld hebben gepresteerd voor een club als TOP Oss, maar helaas is het niet het resultaat geworden wat wij nastreven, want wij wilden graag nog wat hoger eindigen. Maar na zo’n seizoen kunnen we wel concluderen dat we een goed seizoen hebben gedraaid. Gezien het feit dat we niet tot de meest doelpuntrijke teams van de competitie behoren, is het des te knapper dat we zoveel resultaat hebben geboekt.”

Trevor David pakte in het duel met Helmond Sport zijn vijfde gele kaart van het seizoen en moet de wedstrijd daarom vanwege een schorsing vanaf de tribune bekijken.

Foto’s: Bert van Berkum

Teruggevochten

Het begin van het seizoen was niet zoals iedereen gehoopt had. Na vijf wedstrijden stond de ploeg van Klaas Wels op één punt, maar na een goede ontwikkeling die zijn ploeg doormaakte begonnen de punten binnen te komen. “De start van het seizoen was slecht. Na MVV Maastricht-uit stonden we na vijf wedstrijden op de laatste plaats. Mijn ploeg heeft zich daarna uitstekend herpakt. Met wilskracht en goed veldspel zijn we opgeklommen naar de elfde plaats.”

Wat Klaas al meerdere malen heeft geconcludeerd dit seizoen, is dat er iedere dag een team stond dat altijd alles gaf voor resultaat. “Dat is een voorwaarde om succesvol te zijn, maar dat is ook een voorwaarde die Marcel en ik 4.5 jaar geleden samen hebben afgesproken. We willen zelf altijd de wil om te winnen uitstralen en dat graag overbrengen op de ploeg. Want op het moment dat je het zelf niet uitstraalt, dan gaat dat ook niet gebeuren. Samen zijn we dit tot de laatste dag nagekomen en blijven we dat ook morgen tijdens de wedstrijd doen.”

Linkerrijtje

Voor Klaas Wels en zijn ploeg is de wedstrijd van morgen een belangrijke, want bij een overwinning kan het rechterrijtje worden ingeruild voor het linkerrijtje.” Je bent sportman en als sportman zijnde vind ik dat je het hoogst haalbare moet nastreven. Dus wij willen vanavond de drie punten in het Osse Kuipje houden en de tiende plek behalen!”

Roda JC

De tegenstander van vanavond, Roda JC, heeft met een zekere achtste plek al een play-off ticket binnen. Roda JC heeft in de reguliere competitie daarom niets meer om voor te spelen en over drie dagen wacht de 1e ronde van de play-offs al voor de ploeg uit Kerkrade. “We kijken naar TOP Oss, onze spelers en onze eigen kwaliteiten. We kijken natuurlijk wel hoe Roda JC speelt en met welke intenties ze altijd voor de dag komen, maar we zijn naar vanavond toe alleen maar gericht op onszelf. Wij gaan de wedstrijd in met het idee om de punten in eigen huis te houden en om de tiende plek en het linkerrijtje veilig te stellen.”

Blessures

Cas Peters, Livio Milts, Giovanni Büttner, Grad Damen, Ruben Roosken, Sjoerd Overgoor, Justin Mathieu en Olivier Rommens zullen de wedstrijd door blessures aan zich voorbij moeten laten gaan. Trevor David pakte in het duel met Helmond Sport zijn vijfde gele kaart van het seizoen en moet de wedstrijd daarom vanwege een schorsing vanaf de tribune bekijken.

 

KOM OP TOP!

 

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?