Home > “We zetten stappen”
NIEUWS

“We zetten stappen”

21 september 2019

Tegen Go Ahead Eagles verloor TOP Oss voor de tweede keer op rij met 2-1. De nederlaag bij Roda JC bood Klaas Wels weinig om aan vast te houden, maar de pot tegen de Deventernaren deed dat wel. “Zeker de eerste helft was van een prima niveau. We hebben kansen gecreëerd,  goed positiespel gespeeld en weinig weggegeven”, blikt de trainer terug.

Zeventig minuten lang was TOP de betere van de twee. Daar kunnen de rood-witten op voortborduren tegen Helmond Sport. “Het biedt houvast. Ook is het geloof bevestigd dat deze ploeg kan laten zien, wat ik wil zien.”

“Er wordt getraind met een intensiteit die goed is en de kwaliteit gaat omhoog.”

Steeds fitter
Wat Wels ook tevreden stemde, was dat er eindelijk een écht slotoffensief opgebouwd kon worden. Het was de vierde keer dit seizoen dat TOP aan één treffer genoeg zou hebben om een punt in de wacht te slepen, maar telkens lukte het niet om daar aanspraak op te maken. Nu wel. “We zetten stappen in fitheid. Jongens als Lars Hutten, Cas Peters, Cihat Çelik, Levi Opdam en Jason Bourdouxhe zijn vorig seizoen allemaal niet regelmatig aan de bak gekomen. Levi was vorige week na een goed uur spelen helemaal leeg. Ja, hier ligt op dit moment de nadruk op.”

Bijna compleet
Om dat proces te versnellen, draaide Wels vorige week naar eigen zeggen de duimschroeven aan. Met succes. “Er wordt getraind met een intensiteit die goed is en de kwaliteit gaat omhoog. Het is nog niet op het niveau zoals we het graag willen zien, maar we boeken progressie.”

Het is te hopen dat dit in Helmond resultaat oplevert. Voor het moraal en voor de stand op de ranglijst. In de jacht op die zege kan Wels bijna al zijn manschappen inzetten. Danzell Gravenberch is eindelijk speelgerechtigd en Rick Stuy van den Herik is hersteld van een blessure. “Alleen Hennos ontbreekt nog.”

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

Voorbeschouwing Telstar – TOP Oss

De afgelopen weken waren druk voor de ploeg van Klaas Wels. Twee weken waarin vier duels werden gespeeld. Morgen is de laatste van deze reeks aan de beurt. TOP Oss gaat op bezoek in...