Home > “We willen ons als een team presenteren en er met z’n allen 100% voor gaan.”
NIEUWS

“We willen ons als een team presenteren en er met z’n allen 100% voor gaan.”

13 augustus 2021

Vorige week beleefde Bob Peeters met zijn ploeg de ideale start door met 0-1 te winnen op bezoek bij Excelsior. Samen met zijn selectie wil de Belgische hoofdtrainer de overwinning een goed vervolg geven, dat moet ten koste gaan van degradant VVV Venlo.

Teamspirit

Zoals gezegd kon het seizoen niet beter beginnen voor Bob Peeters en zijn mannen. De overwinning kwam voort door een strijdend TOP Oss dat goed georganiseerd stond, zegt de hoofdtrainer. “Er stond echt een team tegen Excelsior. We zagen een team dat er van minuut één tot negentig alles aan gedaan heeft resultaat te boeken en daar zijn we voor beloond!

Spelbeeld

Het team stond goed afgelopen week, maar het spel dat de Ossenaren op de mat legden moet nog gaan verbeteren in de komende weken, beaamt Bob Peeters. “Het begin was nerveus, maar na een half uur spelen kregen we de controle. Net voor rust komen we door een fantastische goal op voorsprong. In de tweede helft was het de zaak om controle te houden, maar ook op jacht te gaan naar een tweede goal. Dat hebben we eigenlijk de gehele wedstrijd ook gedaan.”

“Als wij ons niveau halen, dan kunnen we het iedere tegenstander moeilijk maken.”

Foto’s: Bert van Berkum en Pro Shots

Clean sheet

In de eerste wedstrijd van het seizoen werd ook gelijk de nul gehouden. “Als je de nul houdt, dan doe je dat met het hele team. Dat begint met de druk van de aanvallers en dat loopt zo door richting de verdedigers. Norbert Alblas is echt aan het groeien als keeper en dat straalt hij ook uit. Het is altijd fijn voor een team dat je op een goede keeper kan rekenen!”

Richonell Margaret

Eén dag voor de wedstrijd tegen VVV Venlo werd bekend dat Richonell Margaret TOP Oss op huurbasis komt versterken. Bob Peeters kan alleen maar blij zijn met het binnen halen van het talent van Jong AZ. “We zijn heel blij met het aantrekken van Richonell Margaret! Het koste wat moeite, maar uiteindelijk is het gelukt. Richonell is een speler die op verschillende posities in de aanval uit de voeten kan. Ik denk dat hij de komende weken en maanden een echte versterking voor ons zal blijken!”

Goede lijn doorzetten

Bob Peeters wil met zijn ploeg de goede lijn van afgelopen week doorzetten. “We willen ons als een team presenteren en er met z’n allen 100% voor gaan. Dan hangt het ervan af hoe goed de tegenstander is en hoe goed wij zijn. VVV Venlo is een team dat net gedegradeerd is en graag snel terug wil komen in de Eredivisie, daar moeten wij een stokje voor gaan steken door een goed resultaat te boeken.” Na één speelronde vind Bob het nog lastig om VVV Venlo goed in te schatten als team. “Ik moet een aantal wedstrijden zien van alle teams om ze echt goed in te kunnen schatten. Alles hangt af van de manier waarop wij ons presenteren. Als wij ons niveau halen, dan kunnen we het iedere tegenstander moeilijk maken.”

Blessures

Goed nieuws uit de ziekenboeg! De ploeg van Bob Peeters heeft gelukkig nog niet te maken heeft met blessures of schorsingen. Daarom zal er morgen een volledig fitte selectie ter beschikking staan.

KOM OP TOP!

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

Alleen online verkoop; NAC Breda thuis

Volgende week zaterdag komt NAC Breda op bezoek in het Osse kuipje. De aftrap van deze wedstrijd zal om 20:00 uur zijn. LET OP! De tickets zijn alleen online verkrijgbaar en NIET aan de...