Home > “We willen meer heersen, maar zo ver zijn we nog niet”
NIEUWS
“We willen meer heersen, maar zo ver zijn we nog niet”
18 augustus 2019

In de week voor de competitiestart versterkte TOP Oss zich met Hennos Asmelash, Pieter Langedijk, Dennis Hettinga en Dylan Mertens. Een dag na de eerste pot werd de komst van Cas Peters aangekondigd. Er is dus een hoop gebeurd rondom het treffen met Jong Ajax, maar desondanks wonnen de mannen van Klaas Wels met 2-1. Wat is de conclusie na het eerste serieuze meetmoment? “Dat we na één duel drie punten hebben”, reageert de oefenmeester droogjes.

“Het is nog steeds niet in te schatten waar we staan, want we zitten eigenlijk nog midden in de voorbereiding. Spelers moeten nog wennen aan elkaar, aan de staf, aan de trainingsintensiteit en de speelwijze. Dat is niet binnen een paar dagen gebeurd.”

Wels heeft de beschikking over een fitte selectie en dus de keuze.

Voor hard werken geen complimenten
Ondanks dat TOP nog niet op volle oorlogssterkte aan het seizoen begon, wisten de rood-witten de zege over de streep te trekken. Er stond een slimme knokploeg. “Weet je … ik ben blij dat er hard gewerkt is, maar daar wil ik geen complimenten voor ontvangen. Dat we een goede portie wil om te winnen op de mat leggen, is heel normaal. We hebben het redelijk gedaan. Willen we vaker winnen? Dan zal het aan de bal beter moeten. Dat besef is er en we weten ook dat we het kunnen.”

Hoe dan ook is de zege op Jong Ajax een fijne. Lekker voor het vertrouwen. “Zeker. Het versneld bepaalde processen en het bevestigt dat we kwaliteit in huis hebben. Dat we veel tegen hebben moeten houden is niet erg, want we moeten cruciale posities anders invullen. We willen graag meer heersen, maar zo ver zijn we nog niet.”

Andere pot
Jong FC Utrecht zal maandagavond minder dominant spelen dan de Ajacieden en de nieuwe spelers zijn een week langer in Oss. Kunnen we een ander TOP verwachten? “Het wordt een totaal andere wedstrijd. Of er ook nieuwe namen aan de start verschijnen, weten we nog niet. We waren in elk geval zeer tevreden over de basiself van vorige week.”

KOM OP TOP!

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?