Home > “We willen een échte apotheose beleven”
NIEUWS

“We willen een échte apotheose beleven”

19 mei 2019

Met TOP Oss zesde worden in de Keuken Kampioen Divisie; het is nog nooit een trainer gelukt om zo hoog te eindigen. En dat in de – we blijven het herhalen – zwaarste competitie ooit. Klaas Wels flikte het. Met herkenbaar en goed voetbal. Mede dankzij fraaie zeges op Go Ahead Eagles, N.E.C. Nijmegen, FC Twente, Jong Ajax en Sparta Rotterdam. Kan het seizoen nog kapot?

“Nee, dit kan niet meer stuk”, reageert de oefenmeester. “Het is geweldig om mee te maken. Maar, het laatst stukje van de puzzel kan nog wel gelegd worden. Ik heb na het duel bij Helmond Sport al aangegeven dat we de Play-Offs spelen om te winnen. We willen meer. We willen nog twee keer thuis spelen. We willen een échte apotheose beleven.”

Klaas Wels greep vrijdag naast de Rinus Michels Award. De prijs ging naar collega Marino Pusic.

Gas terug en weer erop
Na acht duels in vijf weken en de directe plaatsing voor de halve finale heeft Wels zijn team wat dagen vrijaf gegeven. Ook is er in de eerste week na Helmond rustig getraind. “Daarna zijn we in één ruk doorgegaan richting de wedstrijd van vanavond om er fysiek en mentaal helemaal klaar voor te zijn. We zijn fris en goed voorbereid. Iedereen weet wat-ie moet doen.”

Flinke kluif
Wels en z’n mannen treffen in Sparta een ploeg die dit seizoen niet van hen wist te winnen. In Oss werd het 0-0 en op Het Kasteel won TOP met 1-4. Wat zegt dat? “Helemaal niets. Dit is de zwaarst mogelijke tegenstander die we konden treffen. Zij zijn de nummer twee achter kampioen FC Twente. Daarnaast móeten zij promoveren om het seizoen te laten slagen. Er is hen dus veel aangelegen. Wij leggen die druk onszelf op. Nogmaals, zij móeten. Het is interessant om te zien hoe beide ploegen daarmee omgaan.”

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

De trainingen gaan weer van start!

We verkeren inmiddels al een heel aantal weken in onzekere tijden. Nadat de derbywedstrijd tegen FC Den Bosch werd afgelast, is het heel snel gegaan. Wedstrijden werden afgelast,...

Tegemoetkoming seizoenkaarthouders

Beste seizoenkaarthouder, Klik hier voor meer informatie over de tegemoetkoming voor het einde van seizoen 19/20.   Toppers, júllie bedankt! TERUG NAAR HET NIEUWSOVERZICHT...