Home > “We moeten zakelijker worden in het uitspelen van wedstrijden”
NIEUWS
“We moeten zakelijker worden in het uitspelen van wedstrijden”
8 oktober 2021

Vorige week verloor Bob Peeters met zijn mannen met 0-3 van een effectief De Graafschap. Door de nederlaag is de ploeg van Bob Peeters in een ongelukkige fase terecht gekomen waar ze graag snel uit willen komen. Tijd om revanche te nemen! Vanavond wacht er in Eindhoven een ontmoeting met de plaatselijke FC.

“Als we geen kansen zouden krijgen zou ik mij als trainer zorgen moeten maken, maar dat is op dit moment helemaal niet aan de orde en we gaan vol positiviteit op naar de wedstrijd!”

Foto’s: Bert van Berkum

Ongelukkige fase

Ondanks het goede spel van de laatste weken zijn er na afloop zowel bij Bob als bij zijn spelers teleurgestelde gezichten te zien. De Belgische oefenmeester hoopt hier snel met zijn team uit te komen door weer drie punten te pakken. “Als je de laatste drie thuiswedstrijden bekijkt denk ik dat we daar meer punten hadden moeten pakken, maar je moet jezelf wel belonen natuurlijk. We moeten uiteindelijk meer scherpte hebben in beide zestienmeters, daar hebben we de laatste tijd een aantal momenten laten liggen. Op dit moment moeten we leren van het verleden en positief kijken naar de toekomst.”

Er zijn veel positieve dingen die naar voren komen, zegt Bob Peeters. “Op het trainingsveld zien we veel goede dingen. Op die positieve dingen moeten we verder borduren. Uiteindelijk gaat het om winnen en de punten, daar moeten we onszelf mee belonen. Hopelijk belonen we onszelf zo snel mogelijk en het liefst zaterdag al meteen.”

Verbeterpunten

Ook zijn er natuurlijk verbeterpunten voor de Belgische oefenmeester. “We moeten zakelijker worden in het uitspelen van wedstrijden, maar ook in de zestienmeters. In die gebieden moeten we meer afdwingen en daardoor de wedstrijd naar ons toe trekken. In de laatste wedstrijden hebben we de controle op het veld, alleen resulteert dat niet in drie punten en daar zijn we afgelopen week zowel binnen als buiten het veld mee aan de slag gegaan.”

Revanche

Tegen FC Eindhoven wacht er een confrontatie met een ploeg die thuis nog ongeslagen is dit seizoen. Daarmee staat er wederom een pittig potje voor de deur. “We nemen het op tegen een team dat thuis heel veel punten pakt. Het zal er altijd over gaan hoe sterk wij zijn, maar dat het geen makkelijke wedstrijd wordt is één ding wat vast staat. We spelen goed voetbal en creëren genoeg kansen. Nu is het voor ons de taak om die kansen te benutten en de gehele wedstrijd dominant te blijven. Als we geen kansen zouden krijgen zou ik mij als trainer zorgen moeten maken, maar dat is op dit moment helemaal niet aan de orde en we gaan vol positiviteit op naar de wedstrijd!”

Blessures

Vanavond zal de ploeg van Bob Peeters het moeten stellen zonder Stephen Buyl. De aanvaller is rustig aan het opbouwen na een knieblessure. Voor de rest kan de Belgische oefenmeester beschikken over een fitte selectie.

In de laatste wedstrijden hadden we de controle op het veld, alleen resulteerde dat niet in drie punten en daar zijn we afgelopen week zowel binnen als buiten het veld mee aan de slag gegaan, aldus Bob Peeters

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

Voorbeschouwing MVV Maastricht – TOP Oss

Voorbeschouwing MVV Maastricht – TOP Oss

TOP Oss kreeg genoeg kansen tegen Telstar, maar kwam niet verder dan 1-1. De Ossenaren creëerde weer genoeg kansen, maar vergaten zichzelf wederom te belonen met drie punten. Het is het...

TOP Oss opent fanshop

TOP Oss opent fanshop

De enige echte TOP Oss fanshop, vol met nieuwe items, is nu te vinden aan de Nelson Mandelaboulevard 24!  TOP Oss fanshop! Kom jij ook een keertje langs? Wat een geweldig nieuws! TOP...

Remise TOP Oss tegen Telstar, 1-1

Remise TOP Oss tegen Telstar, 1-1

Het is TOP Oss ondanks een 1-0 voorsprong en enkele enorme kansen in met name de tweede helft niet gelukt om te winnen van het eveneens te laag geklasseerde Telstar. Een 1-1 remise...