Home > “We moeten zakelijker worden en wedstrijd soms sneller dood maken”
NIEUWS
“We moeten zakelijker worden en wedstrijd soms sneller dood maken”
15 januari 2022

TOP Oss kwam vorige niet in actie en wacht dus nog steeds op haar eerste wedstrijd van 2022. De ploeg van trainer Bob Peeters staat te trappelen om de competitie weer te hervatten. Zijn ploeg wist in de laatste wedstrijd van 2021 te winnen in Venlo. Kunnen zij deze lijn doortrekken in de uitwedstrijd tegen ADO Den Haag?

De technische staf van TOP Oss in de wedstrijd tegen VVV.

Foto’s: Bert van Berkum

Nieuw jaar

TOP Oss is na een korte vakantie weer in volop bezig met de voorbereidingen richting de eerste wedstrijd van 2022. Een voorbereiding die toch wel wat anders gelopen dan je op voorhand gehoopt had. “We zijn als team weer verdergegaan met ons proces en de jongens hebben weer keihard getraind.” Vanwege de huidige situaties rondom het voetbal zijn de oefenwedstrijden niet doorgegaan bij TOP Oss. “Dit is jammer, alleen we kunnen er helaas niets aan veranderen. Wij zijn niet de enige ploeg die hier mee te maken heeft op dit moment. De jongens hebben goed getraind, ondanks dat oefenwedstrijd natuurlijk lekker is om weer wat ritme op te doen. Ik heb er vertrouwen in dat we er weer een mooie wedstrijd van kunnen maken en de goede lijn doortrekken.”

VVV-Venlo

TOP Oss eindigde het jaar met een sterke overwinning in Venlo. Na negentig minuten stond er 2-3 op het scorebord. Ondanks de overwinning was Bob er gefrustreerd naar het laatste fluitsignaal. “Ik was zeker wel trots op het team, maar toen het 1-3 stond waren er een aantal momenten 1-4 te maken. We zullen daar zakelijker in moeten worden om wedstrijden op die manier dood te maken. Bij topteams in onze competitie doen ze dit wel, als zij bloed ruiken dan maken ze dit ook af en daar zullen wij ook naartoe moeten groeien. Ik denk wel dat iedereen zit dat de ploeg stappen maakt en dat we steeds beter voetballen. Wat mij betreft had de winterstop dan ook niet gehoeven, want we zaten net in een goede flow en brachten goed voetbal.

ADO Den Haag

Het is de tweede keer dat TOP Oss en ADO Den Haag elkaar treffen dit seizoen. De eerste keer was er ook geen om te vergeten. Ook voor ADO is het pas de eerste wedstrijd van het seizoen. “Zij hebben ook niet gespeeld dus laten we hopen dat we met gelijke wapens strijden.” De vorige wedstrijd in Oss was een groot spektakel. “Ik denk dat het voor iedereen een spectaculaire wedstrijd was. Twee teams die tot de laatste seconden voor de overwinning zijn gegaan. Ik was zelf wel een beetje ontgoocheld door de uitslag, maar ik was trots op het team door de manier waarop we hadden gespeeld. Wat mij betreft mag het morgen weer zo’n wedstrijd worden, maar dan wel met drie punten voor TOP Oss.” Bij tegenstander van vanavond was het eerst nog de vraag of ze gingen spelen, omdat er stond aangegeven dat zij in staking gingen. “Ik heb het ook meegekregen, maar dit verandert voor ons niks. Wij moeten met onszelf bezig zijn en zelf goed trainen, zodat we er klaar voor zijn. Wat er bij de tegenstander speelt daar moeten wij niet mee bezig zijn. Wij gaan uit van onze eigen kwaliteiten.”

Afwezigen

TOP zal het tegen ADO Den Haag zonder Stephen Buyl, Justin Mathieu, Kyvon Leidsman Dominik Velecky en Hüseyin Dogan moeten stellen. Zij zullen het duel aan zich voorbij moeten laten gaan.

Tijd om de goede lijn door te trekken en de weg naar boven terug te vinden!

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

Wil jij werken bij TOP Oss?

Wil jij werken bij TOP Oss?

Heb jij altijd al gedroomd van een baan binnen het betaald voetbal? TOP Oss zoekt verschillende mensen om het team te versterken. Van horecamedewerker tot marketing/communicatie, op...