Home > “We moeten op onze hoede zijn’’
NIEUWS
“We moeten op onze hoede zijn’’
1 april 2022

We mogen weer, vorig weekend was er voor iedereen die TOP Oss een warm hart toedraagt geen voetbal. Daar komt de komende dagen wel verandering in, vrijdag spelen we een uitduel tegen FC Volendam en een aantal dagen later spelen we uit tegen Jong Ajax. De blik moet eerst op het duel van aanstaande vrijdag. FC Volendam mag dan wel in een mindere reeks zitten, ze staan nog altijd tweede op de ranglijst. TOP Oss weet dus dat het een ploeg zal treffen die over het algemeen wel weet wat winnen is.

We zijn zeker niet kansloos vanavond!

Foto’s: Bert van Berkum

Excelsior

Als er naar de stand gekeken werd zou je zeggen dat Excelsior de favoriet was. De ploeg van Marinus Dijkhuizen merkte al snel dat het een lastige wedstrijd zou worden. Zo vond ook Bob Peeters: “Ik vond het goed, we maken een mooie goal en er waren momenten waar de 2 – 0 konden maken. Dan is het jammer dat we door een dekkingsfout het tegendoelpunt krijgen’’, aldus de trainer.

Vertrouwen

“We hebben een groep die van wedstrijd naar wedstrijd leeft, we kunnen goed of slecht spelen maar de volgende wedstrijd doen ze er alles aan om die goed af te sluiten’’, zegt Bob. De spelers van TOP Oss hebben niet per se een goede wedstrijd nodig om extra vertrouwen te krijgen, ze weten waar hun kwaliteiten liggen. Een van die kwaliteiten is hard werken, Dit doet TOP Oss al een heel seizoen en zo maken ze het iedere tegenstander lastig

FC Volendam

“FC Volendam is één van de drie ploegen die aanspraak maakt om rechtstreeks te promoveren’’, zegt de trainer. Dat komt natuurlijk door het feit dat de ploeg van Wim Jonk op een tweede plaats staat. FC Volendam heeft eerder dit seizoen in een interessante wedstrijd met 2 – 3 van TOP Oss gewonnen, de manier waarop heeft Bob nog altijd nare herinneringen aan. “De thuiswedstrijd hadden we nooit mogen verliezen, toen het nog 2 – 1 was kregen we een grote kans op de 3 – 1 en als je die maakt, dan is het beslist’’, aldus Bob Peeters. Belangrijke mannen in de selectie van FC Volendam zijn Robert Mühren en Daryl van Mieghem, deze twee zijn samen betrokken bij meer dan 30 doelpunten en zijn dus lastig af te stoppen. “We moeten Mühren en van Mieghem op dezelfde manier afstoppen zoals we dat deden bij Thijs Dallinga. “Het hele team moet ervoor zorgen dat zij niet in het spel voorkomen, dat deden we tegen Excelsior ook goed’’, zegt de trainer.

Blessures/schorsingen

TOP zal het tegen Volendam zonder Giovanni Büttner, en Jan Lammers moeten stellen. Beide spelers moeten het duel aan zich voorbij laten gaan.

Het de wedstrijd van vanavond (aftrap 20:00 uur) staat onder leiding van scheidsrechter Joey Kooij.

 

We gaan voor een stunt!

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

We willen onszelf nog een keer belonen

We willen onszelf nog een keer belonen

De laatste wedstrijd van het seizoen is een feit, voor dit duel zal MVV Maastricht naar het Frans Heesen Stadion afreizen. Eerder dit seizoen werd er met 1-1 gelijkgespeeld, beide ploegen...