Home > “We moeten onze kwaliteiten blijven benutten”
NIEUWS

“We moeten onze kwaliteiten blijven benutten”

15 februari 2019

Voorafgaand aan het duel met MVV Maastricht benadrukte Klaas Wels dat ‘goed voetballen’ leuk is, maar dat het draait om de punten. Alleen die worden bijgeschreven op lijst. Toch weet-ie ook dat de kans op overwinningen groeit als het spelniveau in orde is. Des te zuurder is het dat tegen de Limburgers voor de vijfde keer op rij niet lukte, want het voetbal was in fases alleraardigst.

“We hebben er voor gekozen om met Hennos Asmelash en Niels Fleuren snel druk te zetten op de backs van MVV. Hierdoor moesten zij vooral de lange bal hanteren en konden wij verder van de eigen 16 meter spelen. Dat pakte volgens plan uit”, licht de trainer toe. “Voor de rust was ik alleen ontevreden over de 0-1. In de tweede helft komen we met aanvallende wisselingen knap terug, maar krijgen we de deksel op de neus met de 1-2 als breekpunt. Desondanks zijn de jongens tot het eind blijven gaan.”

Bij TOP Oss zitten Dennis Janssen en Jordie Briels nog in de ziekenboeg.

Vragen
Opnieuw lukte het dus niet, maar waar ligt het nou aan? Weet Wels waar de schoen wringt? Is het vertrouwen, vorm, geluk of heeft het met de tegenstander te maken? Die vragen houden Ossenaren bezig. “Het is moeilijk te verklaren, maar het zal een mix van dat alles zijn. Ballen van Huseyin vallen net niet aan de goede kant van de paal en Nick krijgt net geen vingertje tegen een bal die zijn richting op komt. Om maar wat voorbeelden te noemen.” 

“We doen niet veel anders”, vervolgt hij. “En ik denk ook dat het onverstandig is om te doen. We zijn een ploeg met veel voetballend vermogen en moeten deze kwaliteiten blijven benutten. We komen niet in onze kracht als we opportunistisch gaan spelen. Dus dat moeten we alleen in fases doen.”

Einde maken aan reeks
Wels wanhoopt niet. Hij blijft kalm, maar kent de wetten van de voetballerij. Een overwinning kan de boel doen kantelen. “We willen niets liever dan de slechte serie tegen Telstar doorbreken. Na MVV hebben we stevig gebaald. Dat mag, we zijn mensen, maar niet langer dan één dag. Daarna is de jacht naar een driepunter weer ingezet.”

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

Komde ok ut ollinge seizoen?

We hebben nog maar net een prachtjaar afgesloten en nu staat het seizoen 2019/2020 alweer voor de deur! Wat zou het mooi zijn als we nog zo’n tijd mogen beleven. En wat zou het mooi...

Programma voorbereiding 2019/2020

De eerste tegenstanders in voorbereiding op het nieuwe seizoen zijn bekend. TOP Oss oefent onder meer tegen Eredivisionisten Willem II en RKC Waalwijk en de degradanten Excelsior en De...