Home > “We moeten onszelf belonen”
NIEUWS
“We moeten onszelf belonen”
1 oktober 2021

Afgelopen week ging de ploeg van Bob Peeters, na een spektakelstuk, in de slotfase onderuit. Ondanks het goede spel beloonde de Ossenaren zichzelf niet en kregen ze in de laatste minuten twee doelpunten te verwerken. Nu, inmiddels al een week later staat de volgende topploeg al te wachten voor een confrontatie in het Frans Heesen Stadion. Vanavond zullen Bob Peeters en zijn mannen het opnemen tegen De Graafschap.

“Het is zeker een pittig programma, maar ik hou altijd wel van dit soort duels.”

Foto’s: Bert van Berkum

FC Volendam

Tegen FC Volendam wist de ploeg van Bob Peeters een goede wedstrijd op de mat te leggen. Helaas bleek het niet voldoende om de drie punten over de streep te trekken. “In de tweede helft hadden we eigenlijk de volledige controle. Na de voorsprong gepakt te hebben krijgen we kansen op de 3-1, maar helaas weten we die niet te maken. Helaas krijgen we in de laatste minuten twee goals tegen en verliezen we de wedstrijd. Dat is jammer en pijnlijk dat het op deze manier gebeurd, want we lagen op koers om deze wedstrijd te winnen!”

Na de wedstrijd konden de spelers rekenen op een warm applaus van de tribunes. De laatste weken worden de supporters vermaakt met goed spel en strijd, maar wat zal Bob Peeters en zijn ploeg daar ontzettend graag ook drie punten bij willen hebben! “We moeten iets scherper gaan worden op het gebied van het uitspelen van wedstrijden en de overwinning over de streep trekken. Ik ben eigenlijk alleen ontgoocheld na een wedstrijd als we goed gespeeld hebben en daarvoor niet beloond worden. Naar mijn mening hadden we de drie punten tegen FC Volendam in eigen huis moeten houden, maar in de belangrijke fases zit het op dit moment een beetje tegen en dat moeten we omzetten. Het is altijd mooi om te zien dat supporters na een nederlaag met een tevreden gevoel naar huis gaan, alleen moeten we onszelf gaan belonen en de volgende keer wel de drie punten pakken!”

Vijfde topwedstrijd op rij

Met De Graafschap als tegenstander wacht er voor Bob Peeters en zijn mannen de vijfde topwedstrijd op rij. Dat is voor de Belgische oefenmeester een pittig, maar ook een mooi schema. “Het is zeker een pittig programma, maar ik hou altijd wel van dit soort duels. Tegen ADO Den Haag en FC Volendam hebben we goed gespeeld en het de tegenstander meer dan moeilijk gemaakt. Vanavond moeten we met dezelfde mindset het duel ingaan om het wederom een topploeg moeilijk te maken. Doormiddel van aanvallend voetbal en plezier in het spel willen we vol gaan strijden voor een mooi resultaat in het Osse Kuipje!”

Blessures

Tegen De Graafschap moet Bob Peeters het doen zonder zijn landgenoot Stephen Buyl. De aanvaller heeft een blessure aan zijn knie opgelopen en is vanavond niet inzetbaar.

Joshua Sanches staat onder Bob op de nummer tien positie waar hij direct zijn waarde laat zien. Hij is dit seizoen al goed voor vijf assists en twee doelpunten. 

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?