Home > “We moeten ons eigen spel spelen’’
NIEUWS
“We moeten ons eigen spel spelen’’
29 april 2022

Na de verloren wedstrijd tegen Almere City moet de blik vandaag op NAC Breda. Vandaag spelen we in het Rat Verlegh Stadion de altijd lastige uitwedstrijd tegen NAC. Zowel TOP Oss als de ploeg uit Breda kenden een slechte generale repetitie en gaan er alles aan doen om op 29 april een overwinning te boeken.

Uitgaan van onze eigen kwaliteiten

Foto’s: Bert van Berkum

Verschil

De wedstrijd tegen Almere City kende twee gezichten, de eerste helft was TOP Oss geen schim van zichzelf terwijl we in de tweede helft het bekende voetbal weer zagen. Bob heeft zijn mannen in de rust dan ook een toespraak gegeven: “Dit was de eerste keer dat we door de ondergrens heen zakte, ik was dan ook bozer dan normaal en dat heb ik wel even laten blijken.’’ Ondanks het feit dat het bij rust al 0 – 2 was gaven de Ossenaren niet op. “Als je ziet hoe we bijna een punt pakken na een 0 – 3 achterstand kan je daar alleen maar trots op zijn’’, aldus de trainer.

NAC Breda

Iedereen in Breda en omstreken kent de term ‘Avondje NAC’. Dat is iets waarvoor de Ossenaren zeker uit moeten kijken en daar zijn ze dan ook zeker voor op hun hoede. “NAC Breda is een goede ploeg, als we daar zo starten als we vorige week deden dan worden we overlopen en dat willen we niet hebben’’, zegt Bob Peters.

Maar hoe voorkom je het feit dat je tegenstander feller aan de wedstrijd start? “We moeten de wedstrijd als een gezamenlijk team starten, vorige week waren we ‘los zand’ en zag je dat er makkelijk doorheen gevoetbald kon worden, als we als een team spelen gaat dat een stuk moeilijker, dit hebben we dit seizoen al vaak genoeg bewezen’’, zegt Bob Peeters.

Ondanks het feit dat TOP Oss op scherp staat zal er een enorm moeilijke wedstrijd op het programma staan. De Bredanaren hebben namelijk enorm veel kwaliteiten en benutten die ook met enkele regelmaat. “De grootste kwaliteit van dit elftal is het feit dat elke speler makkelijk kan scoren, daar moeten wij voor waken’’, zegt onze trainer.

Voor NAC Breda is de komende wedstrijd een enorm belangrijke, vorig weekend hebben ze De Graafschap zien naderen tot slechts één punt. Hierdoor moet er gewonnen worden in de strijd voor de play-offs. “NAC is een hele goede ploeg, maar ze moeten. Op het moment dat de betere ploeg zijn zal de druk voor NAC toenemen, dit kan vervolgens in ons voordeel werken’’, aldus Bob Peeters

Blessures

TOP zal het tegen NAC Breda zonder Mees Gootjes, Jan Lammers, Lion Kaak en Stephen Buyl moeten stellen. De spelers moeten het duel aan zich voorbij laten gaan. De wedstrijd staat onder leiding van Clay Ruperti

We weten dat we het iedereen lastig kunnen maken

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?