Home > “Met ‘t hart spelen”
NIEUWS

“Met ‘t hart spelen”

5 april 2019

Soms vloekt Klaas Wels. Soms geniet hij met volle teugen. Dit seizoen is het vooral van dat laatste, want hij staat met zijn ploeg nog altijd achtste met 48 punten. Daarmee blijven de Play-Offs én een clubrecord in het vizier. Alleen in de jaren 1995 (52 punten uit 34 duels), 2006, 2008 (beiden 55 uit 38) en 2015 (56 uit 38) verzamelde TOP Oss meer winstpunten. Drie keer winnen zou betekenen dat …

… eerst maar eens FC Volendam. “We blijven positief, maar kritisch doorgaan”, reageert de oefenmeester. “Daarnaast is het in deze fase van de competitie belangrijk dat we met het hart spelen. Voorop in de strijd, kort op de man en fel in de duels. Constant.”

“Bovendien heb ik met Koen, Delano en Enzo mogelijkheden genoeg om Huseyin voorin te vervangen.”

Twee gezichten
Juist dat miste Wels tijdens de eerste helft in Eindhoven. En daardoor was maandag één van de avonden waarop hij tot 20.45 uur niet genoot. Hij ging tijdens de rust te keer. “Ja, ik was behoorlijk boos. Vooral onze verdedigende organisatie stond niet goed, waardoor Branco van den Boomen veel ruimte kreeg. Hij was steeds de vrije man. Na 35 minuten lieten we Bryan en Olivier op links en rechts hoger druk zetten, waardoor het al wat beter ging en in de tweede helft was het totaal anders.”

Schorsing Dogan
Wels kan tegen FC Volendam zijn topscorer niet opstellen. Huseyin Dogan ontving in het Jan Louwers Stadion zijn vierde gele kaart en hij had er nog één van vorig seizoen staan. “Dat is jammer, maar over het algemeen heb ik niets te mopperen. Dit is na Norichio en Lion pas de derde speler die geschorst is. Bovendien heb ik met Koen, Delano en Enzo mogelijkheden genoeg om Huseyin voorin te vervangen.” De trainer dicht de lage hoeveelheid kaarten (nog geen één rode prent red.) aan de discipline binnen zijn ploeg. “We moeten op het scherpst van de snede spelen, maar doen geen gekke dingen.”

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

“Ik heb gekkere dingen gezien”

Om met de woorden van Klaas Wels te spreken: het wordt geen sinecure vanavond, maar een hels karwei om de 0-2 achterstand uit de heenwedstrijd weg te poetsen. Maar ... de droom is nog...