Home > “We moeten het hoogste niveau van onszelf vragen”
NIEUWS

“We moeten het hoogste niveau van onszelf vragen”

21 februari 2020

Afgelopen vrijdag speelde TOP Oss een wedstrijd om snel te vergeten. Er werd met 1-3 verloren van FC Dordrecht. Uitgerekend Danzell Gravenberch scoorde twee van de drie goals voor de Dordtenaren en deed hiermee zijn oude ploeg pijn. Voor TOP Oss is het nu zaak om vooruit te kijken. Als eerste staat de wedstrijd in Eindhoven tegen Jong PSV op het programma.

“Ik vond het een van de slechtste wedstrijden die ik in de afgelopen drie jaar van TOP Oss heb gezien”, aldus Klaas Wels. De trainer van TOP windt er geen doekjes om en zegt waar het op staat, zoals altijd.

Damien Perquis is de laatste wedstrijden de man die onder de lat te vinden is.

Foto’s: Bert van Berkum

Ondermaats tegen Dordt
Tijdens de wedstrijd tegen FC Dordrecht, voerde Wels in de rust al twee wissels door. Cas Peters en Samet Bulut kwamen in de ploeg. “We moesten aanvallend gaan wisselen, om op de helft van de tegenstander te kunnen gaan voetballen. Daarom hebben we deze keuze gemaakt.” Diezelfde Peters kreeg de bal in de 65e minuut nog bijna tegen de touwen. Bijna telt echter niet in de voetballerij en er werd terecht verloren met 1-3.
Een maand eerder was het nog feest in Oss. Er werd gewonnen van koploper SC Cambuur. Die prestatie staat in contrast met wat de mannen van Wels afgelopen vrijdag hebben laten zien, maar verklaarbaar is dat niet. Wels: “Het is voor mij niet te verklaren waarom dingen de ene wedstrijd anders gaan dan de andere wedstrijd. Het is wel zo dat we allemaal mensen zijn, die zich de ene dag beter voelen dan de andere dag. Echter lag er afgelopen vrijdag een bepaalde matheid over de ploeg die ik helaas niet kan verklaren. Iedereen doet zijn best, maar uiteindelijk gaat het om kwaliteit leveren.”

Kwaliteit leveren
Klaas Wels is zich er als geen ander van bewust dat het beter moet. “Tegen NAC, Roda JC en FC Dordrecht hebben we niet heel veel weten te creëren. Maar ik blijf van mening dat dit een kwestie is van het brengen van de juiste kwaliteit op het juiste moment. Maar we zullen veel directer richting de goal van de tegenstander moeten gaan spelen.” TOP Oss heeft dit seizoen al laten zien dat ze in staat zijn te winnen van de beloften van PSV. In eigen huis werd het in oktober 1-0. Desalniettemin wordt Jong PSV door de oefenmeester gezien als een hele goede tegenstander. “Zij worden natuurlijk opgeleid voor de top van Nederland. Dat geldt voor elk belofteteam in onze competitie. Het enige verschil is dat zij wat ervaring missen ten opzichte van de andere ploegen. Maar ze hebben allemaal het vermogen om te voetballen, zijn fysiek in orde, hebben allemaal snelheid. Kortom een ploeg met kwaliteit.” Elke wedstrijd wordt door de staf van TOP Oss apart benaderd en voorbereid. Zo ook deze. Echter spreekt Wels nog de wijze woorden uit: “De rest van het seizoen moeten we vooral naar onszelf kijken, naar wat wíj kunnen brengen.”

Blessures
Bij Klaas Wels is het rijtje met blessuregevallen niet geslonken, maar ook niet uitgebreid. Dezelfde namen zullen niet beschikbaar zijn voor de komende wedstrijd: Giovanni Büttner, Pieter Langedijk, Dennis Hettinga.

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

Ronald Koeman jr. verlengt contract!

Het contract van Ronald Koeman (25) is verlengd met één seizoen. De keeper is al sinds 2015 actief in Oss. De doelman vierde afgelopen week zijn 25e verjaardag. Nu is het wederom tijd...

Bestel ze nu: TOP Oss mondkapjes!

Ook TOP Oss gaat mee in de huidige 'mode'. De nieuwe TOP Oss mondkapjes zijn nu verkrijgbaar! Of het nu voor in het openbaar vervoer, bij de kapper of voor in het stadion is als we...