Home > “We moeten het besef krijgen dat er meer in zit”
NIEUWS

“We moeten het besef krijgen dat er meer in zit”

13 november 2020

Met twee wedstrijden in één week, moest de ploeg van Klaas Wels flink aan de bak. Afgelopen dinsdag verloor TOP Oss drie punten op bezoek bij Excelsior. Vanavond staat de tweede van deze wedstrijden op het programma: TOP Oss – FC Eindhoven. Wels heeft zijn ploeg klaargestoomd en heeft er vertrouwen in punten te pakken in eigen huis tegen de Eindhovenaren.

De wedstrijd van afgelopen dinsdag moest snel verwerkt worden, daar had de oefenmeester van TOP een dubbel gevoel bij: “Je verliest met 3-0, maar  we waren een deel van de wedstrijd minimaal gelijkwaardig aan de tegenstander. Echter vind ik dat we er niet te makkelijk mee mogen omspringen door te zeggen ‘we hebben niet onaardig gespeeld’. Uiteindelijk staat 3-0 op het scorebord en dat is niet goed.”

Routine voor elke wedstrijd.

Foto’s: Bert van Berkum & Ronald Goudberg

Bewustwording

Bij een terugblik op afgelopen dinsdag, komt Klaas Wels tot de conclusie dat er dus weldegelijk meer in zat, maar helaas werd dat niet verwezenlijkt door zijn ploeg. “Er komt natuurlijk meer bij kijken dan alleen goed veldspel. We moeten bewustwording krijgen dat we én tegen De Graafschap én tegen Excelsior gewoon resultaat kunnen halen. Daar zijn we dichtbij, alleen dan moeten we nog nét even een stapje in onze ontwikkeling doormaken.” Deze bewustwording probeert de trainer met zijn staf te bewerkstelligen door middel van verschillende aspecten. “Er worden beelden bekeken, we kijken naar de positionering van spelers, vooral als we ook niet de bal hebben. Hoe kunnen ze betere keuzes maken om tot meer kansen te komen.”

FC Eindhoven

FC Eindhoven kwam in de voorbereiding van dit seizoen al op bezoek in Oss. Echter staat dit volledig los van deze wedstrijd. De oefenmeester weet wat hem te wachten staat vanavond: “FC Eindhoven is een goed georganiseerd collectief,  ze hebben afgelopen week natuurlijk een klinkende overwinning geboekt op FC Dordrecht: 5-1. Ze hebben voetballend vermogen en diepte vanuit het middenveld, en snelheid voorin.” Wels verwacht dat FC Eindhoven druk vooruit wilt voetballen en verwacht daarom een open wedstrijd: “Het zal een wedstrijd worden waarin in beide ploegen proberen te voetballen en druk vooruit spelen. Hierdoor zal er voor ons ruimte ontstaan en dat moeten we benutten. Eén ding is zeker: Het is belangrijk dat we deze pot gaan winnen.”

 

 

 

Blessures

Zoals iedereen weet heeft Philippe Rommens afgelopen dinsdag zijn rentree op de velden gemaakt! Positief nieuws dus. Echter is zijn broer Olivier nog niet fit. Ook Grad Damen, Lars Hutten en Mart Remans kampen nog met een blessure.

Vanavond vieren Lions’ 100e competitiewedstrijd voor TOP Oss!

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

Voorbeschouwing MVV Maastricht – TOP Oss

Voorbeschouwing MVV Maastricht – TOP Oss

TOP Oss kreeg genoeg kansen tegen Telstar, maar kwam niet verder dan 1-1. De Ossenaren creëerde weer genoeg kansen, maar vergaten zichzelf wederom te belonen met drie punten. Het is het...

TOP Oss opent fanshop

TOP Oss opent fanshop

De enige echte TOP Oss fanshop, vol met nieuwe items, is nu te vinden aan de Nelson Mandelaboulevard 24!  TOP Oss fanshop! Kom jij ook een keertje langs? Wat een geweldig nieuws! TOP...

Remise TOP Oss tegen Telstar, 1-1

Remise TOP Oss tegen Telstar, 1-1

Het is TOP Oss ondanks een 1-0 voorsprong en enkele enorme kansen in met name de tweede helft niet gelukt om te winnen van het eveneens te laag geklasseerde Telstar. Een 1-1 remise...