Home > “We moeten gaan knallen, volle bak spelen en een goede wedstrijd op de mat leggen.”
NIEUWS

“We moeten gaan knallen, volle bak spelen en een goede wedstrijd op de mat leggen.”

9 april 2021

Sportief revanche is hetgeen wat Klaas Wels met zijn ploeg afgelopen maandag nam. FC Volendam werd met 2-0 aan de kant gezet in het Osse Kuipje. Voor Klaas Wels is het nu de taak om deze lijn door te zetten en zoals altijd vol voor de drie punten te gaan. Dat moet ten koste gaan van Jong Ajax.

“We zijn zeer blij met het spel en de wedstrijd die we afgelopen maandag hebben gespeeld.”

Foto’s: Bert van Berkum

FC Volendam

Afgelopen maandag wist Klaas Wels met zijn ploeg een uitstekende overwinning te boeken tegen FC Volendam. “Het stemt tot tevredenheid en we zijn zeer blij met het spel en de wedstrijd die we afgelopen maandag hebben gespeeld. Helemaal na zo’n zure nederlaag van vorige week vrijdag, waar we in de allerlaatste seconde onderuit gingen. Als je dan ziet hoe de ploeg er drie dagen later voor staat, dan kan ik daar niet anders dan blij mee zijn.”

Jong Ajax

De komende tegenstander die wacht voor Klaas Wels en zijn mannen is Jong Ajax. Op sportpark de Toekomst zullen ze het gaan opnemen tegen de aanstormende talenten die ervan dromen om in Ajax 1 te mogen spelen. “Jong Ajax heeft de talenten die behoren tot de top van Nederland en misschien wel van de wereld. Al die spelers zijn voorbestemd voor de Nederlandse top. Op dit moment zitten ze aan het begin van hun carrière en missen ze nog wat ervaring en misschien zijn ze nog iets wisselvalliger dan de gemiddelde speler.” Er zal in het duel tegen Jong Ajax veel verschil in leeftijd zijn. In de ogen van Klaas Wels zal de ervaring een rol kunnen gaan spelen. “ Vergeet alleen niet dat de talenten van Ajax een heel hoog niveau kunnen halen en het een hele pittige wedstrijd zal worden.”

Als de Ossenaren morgen weten te winnen van Jong Ajax is dat de zesde overwinning op een beloftenploeg uit zes wedstrijden dit seizoen. “Als wij in staat zijn om de zesde overwinning tegen een beloftenploeg te boeken is dat mooi, maar het belangrijkste is dat we bij een overwinning nog volop meedoen voor het periodekampioenschap en we vooruit kunnen kijken naar het linker rijtje. Samen met mijn staf en spelers wil ik gewoon winnen in Amsterdam en de punten mee naar Oss nemen. Daarvoor moeten we gaan knallen, volle bak spelen en een goede wedstrijd op de mat leggen. Als dat gebeurt, dan ben ik ervan overtuigd dat we met drie punten Amsterdam kunnen verlaten.”

Blessures

Klaas Wels zal in het duel met Jong Ajax acht spelers missen. Alle acht de spelers zijn door een blessure geveld: Evan Rottier, Lars Hutten, Sjoerd Overgoor, Dean Guezen, Giovanni Büttner, Tim Hölscher, Grad Damen en Ruben Roosken zullen de wedstrijd aan zich voorbij moeten laten gaan.

De schorsing van Lorenzo Piqué zit erop waardoor hij er vanavond er weer bij is.

 

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?