Home > “We kúnnen tot mooie dingen in staat zijn”
NIEUWS
“We kúnnen tot mooie dingen in staat zijn”
23 augustus 2019

Klaas Wels is heel vaak tevreden na een wedstrijd. Soms loopt hij geïrriteerd de catacomben in en heel af en toe is ie kwaad. Woest. Dat was maandagavond het geval. Het gezicht van de trainer sprak, als altijd, boekdelen. “Ik heb he-le-maal niets gezien”, blikt hij kritisch terug. “Geen druk op de backs van Jong FC Utrecht, weinig diepgang en niemand was aanspeelbaar. We maakten verkeerde keuzes en jongens liepen uit positie. Daar baal ik van.”

Wels zag zijn ploeg nog niet eens onaardig beginnen en in de tweede helft kwamen er zeven kansen om de boel recht te trekken. “Toen leek het inderdaad nog ergens op, maar al met al was het onvoldoende.” Tegen Jong FC Utrecht had TOP Oss het merendeel van het balbezit: 51%. Anders dan tegen Jong Ajax (33%). Het verschil? “Aan de bal is het moeilijker om goed te zijn dan zonder.”

“Jong AZ is echt heel goed aan de bal. Ja, ik denk dat zij in voetballand onderschat worden.”

Wels verwacht vanavond eenzelfde beeld als tegen de Amsterdammers. “Jong AZ is echt heel goed aan de bal. Ja, ik denk dat zij in voetballand onderschat worden. In Alkmaar leiden ze ook op voor de top van Nederland. Tegen Excelsior creëerden zij vanuit een zorgvuldige opbouw van keeper tot doel genoeg kansen. Ze haalden alleen de trekker niet over. Als wij tegen hen hoog druk gaan zetten, zijn we weg.”

Gif en geloof
“Maar genoeg over hen, ik wil het vooral over onze eigen ploeg hebben. Ik verwacht dat we met het juiste gif spelen. Dat we alles doen om te winnen. We hoeven het niet over sportieve wraak te hebben, want ik reken er op dat we altijd volle bak gaan”, vervolgt Wels.

De oefenmeester heeft een dikke streep onder het duel van afgelopen maandag gezet en kijkt vooruit. Met een vurige wens. “Ik hoop dat in deze groep het besef komt dat een individu het nooit bij TOP Oss zal redden. We kúnnen tot mooie dingen in staat zijn, maar alleen als we het samen doen. Elke speler moet daar een positieve bijdrage aan leveren. En iedereen moet geloof hebben in zijn teamgenoten en elkaars kwaliteiten. Pas dan kun je als eenling erboven uitsteken.”

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?