Home > “We houden met z’n allen vertrouwen!”
NIEUWS
“We houden met z’n allen vertrouwen!”
26 november 2021

Vorige week gingen de Ossenaren onderuit tegen FC Den Bosch. Ondanks het goede spel en de gekregen kansen wilde de bal er niet in en zo bleef de vroege achterstand op het scorebord staan. Nu één week later neemt de ploeg van Bob Peeters het op tegen Telstar. Dat zal helaas vanwege de aangescherpte coronamaatregelen gebeuren in een leeg Frans Heesen Stadion.

“Op deze momenten moet je als speler niet gaan twijfelen, maar met volle overgave uitgaan van je eigen kwaliteiten.”

Foto’s: Bert van Berkum

Positieve punten

Ondanks het goede spel en het terugdringen van FC Den Bosch werd er wel verloren. Na het analyseren van de wedstrijd zijn er zeker positieve punten die naar voren komen. “We hebben eigenlijk op één kans na niks weggegeven. We creëren kansen en domineren eigenlijk de hele wedstrijd. In de ploeg zit het qua intensiteit en mentaliteit goed. Alleen moeten we dan ook scoren om wedstrijden te winnen en dan hebben we helaas niet gedaan.”

Verbeterpunten

Moeite hebben met het maken van doelpunten is zeker een verbeterpunt volgens Bob Peeters. “We spelen een goede derby waarin we veel kansen hebben. Normaal gesproken zou je deze wedstrijd negen van de tien keer winnen. Helaas hadden we ongeluk en wonnen we de wedstrijd niet. We hadden iets meer een killer moeten zijn wat betreft de kansen, want we moeten dit seizoen al heel veel energie leggen in het creëren van kansen en het afmaken daarvan.” Ook kregen de Ossenaren in Den Bosch maar één echte kans tegen en die vloog ook meteen binnen. “We zitten in een fase waar we zulke momenten steeds tegen krijgen. Als team moeten we meer zakelijk zijn in beide zestienmeters en dan zullen de punten gaan volgen, want op deze manier kunnen die niet langer uitblijven.”

Ex-spits

Bob Peeters heeft in zijn vroegere voetballoopbaan een hoop doelpunten op zijn naam staan. Wij vroegen de ex-spits op welke manier hij de jongens kan steunen op dit moment. “Ik heb zeker met de jongens om de tafel gezeten. Ik heb redelijk wat één-op-één gesprekken gehad en daarin heb ik de positieve dingen benoemd, maar ook de verbeterpunten. We houden met z’n allen het vertrouwen en we zijn er 100% zeker van dat de doelpunten gaan komen. Op deze momenten moet je als speler niet gaan twijfelen, maar met volle overgave uitgaan van je eigen kwaliteiten.”

Na regen komt zonneschijn

Over de intensiteit van Bob Peeters zijn ploeg valt niks te zeggen. Zijn spelers leveren altijd het maximale en zullen nooit het hoofd laten hangen. “We mogen er ook niet voor zorgen dat er twijfel in de gangen sluipt. Als team geven we altijd de volle 100% en dat zie je duidelijk op het veld. We beschikken over een gretige groep die we positief moeten benaderen. Het leven zegt altijd dat er na regen zonneschijn komt, ik vind dat de regen nu lang genoeg geduurd heeft en het tijd wordt voor de zon.”

Blessures

Bob Peeters zal het in het duel met Telstar moeten doen zonder een vijftal aan spelers. Stephen Buyl, Mathieu de Smet, Dominik Velecky, Kay Tejan en Nicolas Abdat zullen de wedstrijd moeten missen.

Het wordt tijd dat de spelers zichzelf een keer gaan belonen voor al het harde werk!

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

Gratis toegang TOP Oss – Al Nasr SC

Gratis toegang TOP Oss – Al Nasr SC

Op zaterdag 27 juli wordt er om 16:00 uur afgetrapt tegen Al Nasr SC. De wedstrijd zal plaatsvinden op Sportpark de Passelegt in Overasselt. Aanschouw jij hoe Sjors Ultee het opneemt...