Home > “We hebben frisheid en kwaliteit erbij”
NIEUWS

“We hebben frisheid en kwaliteit erbij”

2 februari 2019

Met één punt uit de laatste drie duels heeft TOP Oss zich flink tekort gedaan. Tegen N.E.C. Nijmegen – en twee weken eerder tegen RKC Waalwijk – hadden de mannen van Klaas Wels kansen zat om de wedstrijd eerder te beslissen, maar dat liet TOP na. Vervolgens viel vorige week de 1-1 en ook nog bijna de 1-2. De Ossenaren werden met gemengde gevoelens achtergelaten en azen op eerherstel tegen Jong PSV.

“Na een gelijkopgaande eerste helft, waarin de grootste kansen voor ons waren, was het in het tweede bedrijf enkel TOP dat de klok sloeg. Met goed voetbal en veel druk vooruit creëerden we kans na kans”, blikt Wels terug. “Maak je 2-0? Dan is het klaar. Helaas waren de jongens die normaal gemakkelijk het net vinden op deze avond onfortuinlijk.”

Wels moet het op De Herdgang in elk geval stellen zonder Jordie Briels. Ibi Touré en Dean van der Sluys zijn vraagtekens voor het duel met Jong PSV.

Met vertrouwen naar Eindhoven
“We hebben echt uitstekend gespeeld”, vervolgt hij. “Hopelijk hebben de mensen het gezien en waarderen zij het.” Wels zelf heeft voldoende aanknopingspunten opgemerkt om Jong PSV maandagavond het vuur aan de schenen te leggen. Hij put vertrouwen uit het hoge spelniveau. “Dat hebben we na afloop van de pot tegen N.E.C. ook meteen in de kleedkamer uitgesproken. We zijn dit seizoen niet ver verwijderd van een structurele plek bij de eerste tien. Als we zorgvuldiger zijn in de afronding en een wedstrijd beter ‘dood’ kunnen maken, kunnen we dat laatste stapje zetten.”

Wisselingen in de groep
Afgelopen week is er in diezelfde kleedkamer van alles gebeurd. Maikel Verkoelen, Patrick N’Koyi en eerder al Dani Centen zijn vertrokken en op hun lege stoelen zijn Sjoerd Overgoor, Enzo Stroo en Jonathan Waterberg komen te zitten. “De selectie is op belangrijke plaatsen intact gebleven en we mogen tevreden zijn met de aanwinsten. Het geeft meer mogelijkheden. En we waren al sterk.” Een logisch gevolg is dat de boel op scherp wordt gezet. Er ontstaat een nieuwe groepsdynamiek en op bepaalde posities neemt de concurrentie toe. “Dat is een gezonde ontwikkeling. Als team hebben we er frisheid en kwaliteit erbij en daar ben ik blij mee.”

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

RKC Waalwijk glipt laat voorbij TOP Oss

TOP Oss heeft ook haar derde oefenduel verloren. Na Excelsior (3-1) en Willem II (2-0) was ook RKC Waalwijk te sterk. Het elftal van Fred Grim won dinsdag met 0-1 dankzij een late...

Willem II wint met 2-0

TOP Oss oefende zaterdag opnieuw tegen een sterke opponent en voor de tweede keer ging de vriendschappelijke pot verloren. In Oisterwijk was Willem II te sterk. Vangelis Pavlidis...

Pieter Tuns wordt assistent bij TOP Oss

TOP Oss heeft Pieter Tuns (64 jaar) aangesteld als assistent-trainer van Klaas Wels. De ervaren Bestenaar is de opvolger van Ruud van der Rijt en neemt naast zijn werkzaamheden als...