Home > “We hebben een duidelijk plan, nu de taak om het uit te voeren”
NIEUWS

“We hebben een duidelijk plan, nu de taak om het uit te voeren”

5 januari 2021

Na een korte winterstop maakt de ploeg van Klaas Wels zich alweer op voor de tweede seizoenshelft. De eerste seizoenshelft werd fantastisch afgesloten door in december alle vier de wedstrijden te winnen. In de eerste wedstrijd van 2021 komt Jong Ajax op bezoek in het Frans Heesen Stadion. Het is meteen een belangrijke wedstrijd aangezien de Amsterdammers dit seizoen gelden als een directe concurrent.

Ondanks dat de ploeg van Klaas Wels de laatste weken goed presteert vond hij het fijn om even rust te hebben. “Of je nou goede of minder goede resultaten haalt, het is altijd belangrijk om na een lange tijd van inspanning even af te schakelen. Dat is nu ook nodig om na de winter weer sterk voor de dag te komen.”

Teamgeest en de spirit is TOP!

Foto’s: Proshots en Bert van Berkum

Voorbereiding

De voorbereiding op het aankomende duel met Ajax loopt voorspoedig. Na een aantal vrije dagen rondom kerst en oud en nieuw werkt de ploeg met een goed gevoel toe naar de wedstrijd van dinsdag. “Ik vind dat we weer op het juiste niveau zitten. We hebben de spirit weer te pakken.” Daarmee doelt Klaas Wels op de teamgeest en het maximale wat de spelers op de training leveren. Dat zal hij ook in de wedstrijd van ze vragen. “We hebben een duidelijk plan aan de bal en zonder de bal. Nu is het de taak om dat uit te voeren.”

Dat TOP Oss kan winnen van een beloften elftal is dit seizoen al gebleken. In de drie eerdere ontmoetingen met jong-teams wist de ploeg van Klaas Wels negen punten te behalen! “Het zou mooi zijn om hier een vierde overwinning aan toe te voegen. Maar wees er wel van bewust dat Jong Ajax gewoon een goede tegenstander is.”

Jong Ajax

In Jong Ajax treft TOP Oss dit seizoen een directe concurrent. Klaas Wels ziet altijd kansen voor zijn mannen, maar hij weet dat de talenten van de Amsterdammers vaak een hoog niveau halen. “Het sterke punt van Jong Ajax is het voetballend vermogen. Ook zijn ze tactisch goed geschoold, wat ze natuurlijk mee hebben gekregen uit de jeugdopleiding. Bij Ajax proberen ze spelers op te leiden voor de absolute top.”

Blessures

Eerder deze week liep Ruben Roosken een enkel blessure op. Hij is inmiddels weer op de weg terug, maar de wedstrijd tegen Jong Ajax komt nog te vroeg voor hem. Daarnaast zullen Lion Kalentjev, Grad Damen, Giovanni Büttner en Philippe Rommens de wedstrijd ook aan zich voorbij moeten laten gaan.

Er is ook positief nieuws te melden vanuit de ziekenboeg. Olivier Rommens en Mart Remans keren na blessureleed weer terug in de wedstrijdselectie en kunnen mogelijk hun rentree maken.

 

Op naar de eerste van 2021!

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?