Home > “We hebben de duimschroeven aangedraaid”
NIEUWS

“We hebben de duimschroeven aangedraaid”

13 september 2019

Voor de camera van TOP Oss TV stond zondag een teleurgestelde Klaas Wels. Vooral omdat zijn ploeg er tegen Roda JC er niet alles uit heeft gehaald. Dat frustreert, want daardoor bleven de rood-witten met lege handen achter. “Als sporter moet je altijd het maximale uit jezelf halen”, blikt Wels terug.

Wels kan zaterdag niet beschikken over Hennos Asmelash. De verdediger is nog een aantal weken uit de roulatie. Doelman Joris van Gerwen is er ook niet bij, Danzell Gravenberch is een twijfelgeval.

Voor elkaar door het vuur
De grote vraag luidt: hoe krijgt de staf het voor elkaar dat alle spelers dat tegen Go Ahead Eagles wél doen? “We hebben verschillende jongens individueel gesproken. Wij wensen, en in sommige gevallen eisen, van een aantal spelers meer. Tijdens deze gesprekken hebben we de duimschroeven aangedraaid, want iedereen moet beseffen dat ze bij TOP Oss zijn en dat we het hier van het collectief moeten hebben. Daarin zijn we heel duidelijk geweest. Als we niet voor elkaar door het vuur gaan, kunnen we geen resultaat boeken.”

Keuzes
Dat was in delen van de drie verloren wedstrijden het geval en daar werd de rekening voor gepresenteerd. Slecht spelen mag van Wels – dan hoeft geen speler te vrezen – als er maar alles aan gedaan is. “Dat én de fitheid van onze spelers is het enige wat we in eigen hand hebben.” Het elftal is nog zoekende. De staf zelf ook en dat betekent dat er keuzes gemaakt moeten worden. Over de invulling van bepaalde posities, over de intensiteit van de trainingen en over de speelwijze. “Eén keuze staat vast: de norm wordt door ons bepaald.”

Meer lef
Uiteraard is de wereld na een nederlaag als die van zondag wat somberder. Terwijl de donkere lucht een paar dagen eerder, na TOP Oss – De Graafschap, juist was opgeklaard. Het gevoel was goed. “Dat is het nog steeds, want de 0-0 tegen de koploper stond niet op zichzelf. Er is ook goed getraind, maar dat moet wel zijn beslag krijgen in de wedstrijden.”

Zaterdagavond rekent Wels op een strijdbare ploeg die bovendien met meer lef speelt. Dan zal het aan de bal al snel beter worden. “We moeten diepte maken om ruimte te creëren. Op het juiste tempo. En we moeten geen verstoppertje spelen. Niemand. Want als slechts een aantal spelers het goede voorbeeld geven, redden we het niet.”

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

Competitieprogramma TOP Oss

Het nieuwe competitieprogramma is bekend! Wij hebben er heel veel zin in en we hopen jullie ook. Voor alle wedstrijden geldt vooralsnog dat er helaas geen uitpubliek aanwezig mag zijn....

Nieuwe keeperstrainer bij TOP Oss!

Er is een nieuwe keeperstrainer binnengehaald in Oss: Ronnie Buitenkamp. Hij speelde zelf bij OJC Rosmalen maar heeft wegens blessures zijn eigen carrière als keeper helaas stop...