Home > “We gaan winnen!”
NIEUWS

“We gaan winnen!”

21 december 2018

Na afloop van de wedstrijd tegen Helmond Sport overheerste een zuur gevoel. In de catacomben werd vooral gesproken over de Helmondse muur, de laatste vijf minuten van dat duel en uiteraard de 1-1 die in extremis viel. Toch kan Klaas Wels zichzelf en de ploeg weinig verwijten. “Alleen dat we de laatste bal moesten incasseren. Dat we in de slotfase onder druk kwamen, is niet gek.”

Klaas Wels beschikt vanavond over een vrijwel fitte selectie. Alleen Jordie Briels moet toekijken.

De oefenmeester refereert naar de wedstrijd SC Heerenveen – FC Utrecht. De Domstedelingen leken met een 0-3 tussenstand op rozen te zitten, maar kwamen toch nog in de problemen. “Als een ploeg achter staat, gooit het alle schroom van zich af. Het is dus een logisch gevolg.”

Rekensom
Als Nick de Louw de bal op z’n kruin had laten vallen, dan had TOP Oss het uitstekend gedaan tegen een ploeg die de bus had geparkeerd. “Dat is op zich al een compliment voor ons, maar wel lastig. Een simpele rekensom: wij houden drie man en een keeper achterop. Dat betekent dat we bijna 85 minuten elf tegen zeven op hun helft hebben gespeeld. Hun goed recht, maar daardoor was het een moeizame wedstrijd.”

Meer open
Wels verwacht niet dat FC Dordrecht vanavond precies hetzelfde gaat doen. “Zij zullen meer open spelen. Dat doen ze sowieso van nature al, maar ze spelen ook nog eens in eigen huis. Dat betekent dat er meer mogelijkheden vanuit de tegenstoot zullen komen. Zo zal het meer een wedstrijd zijn die op en neer gaat.”

Een heel goed gevoel?
Terwijl de Helmonders vorige week met een grijns de bus instapten liet de oefenmeester optekenen dat TOP Oss met 34 punten de winterstop in zal gaan. Dat is behoorlijk zelfverzekerd. “Dat klopt. We zijn er van overtuigd dat we vanavond gaan winnen. En dat is voor één ding bepalend: of we met een goed gevoel of met een héél goed gevoel de winterstop in gaan.”

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

RKC Waalwijk glipt laat voorbij TOP Oss

TOP Oss heeft ook haar derde oefenduel verloren. Na Excelsior (3-1) en Willem II (2-0) was ook RKC Waalwijk te sterk. Het elftal van Fred Grim won dinsdag met 0-1 dankzij een late...

Willem II wint met 2-0

TOP Oss oefende zaterdag opnieuw tegen een sterke opponent en voor de tweede keer ging de vriendschappelijke pot verloren. In Oisterwijk was Willem II te sterk. Vangelis Pavlidis...

Pieter Tuns wordt assistent bij TOP Oss

TOP Oss heeft Pieter Tuns (64 jaar) aangesteld als assistent-trainer van Klaas Wels. De ervaren Bestenaar is de opvolger van Ruud van der Rijt en neemt naast zijn werkzaamheden als...