Home > “We gaan er alles aan doen om de drie punten in het Osse Kuipje te houden!”
NIEUWS

“We gaan er alles aan doen om de drie punten in het Osse Kuipje te houden!”

5 februari 2021

Vorige week verloor TOP Oss uit bij De Graafschap. Ondanks de nederlaag lieten de mannen van Klaas Wels met vlagen goed spel zien, maar helaas resulteerde dat niet in een gelijkspel. Jong AZ is de volgende tegenstander voor Klaas Wels en zijn ploeg. We gaan vol vertrouwen op jacht naar een goed resultaat!

Vier nieuwe spelers

Directeur Peter Bijvelds wist op de laatste dag voor het sluiten van de transfermarkt nog vier nieuwe spelers aan te trekken. De eerste indruk van de spelers is goed: “Evan Rottier is een doelgerichte aanvaller, een spits met “Torinstinct”. Justin Mathieu kennen we natuurlijk al langer door zijn verleden bij TOP Oss. We weten van hem dat hij echt goed kan voetballen en op diverse plekken in de aanval en op het middenveld uit de voeten kan. Tim Hölscher heeft een hoog basisniveau en heeft een goede technische balvaardigheid. Livio Milts heeft net zoals Tim Hölscher een hoog basis niveau en kan op verschillende posities uit de voeten. Daarmee zijn de eerste indrukken van de spelers positief!”.

“Het belangrijkste is echter dat we goed aan de bal moeten zijn en de wedstrijd naar onze hand moeten zetten. Als dat lukt ben ik ervan overtuigd dat we de drie punten in Oss houden!”.

Foto’s: Bert van Berkum

Concurrentie

Door de nieuwe spelers is de concurrentie in het team flink toegenomen. Klaas Wels geeft aan dat concurrentie in de ploeg nodig is om het team naar een hoger niveau te tillen. “Concurrentie is nodig, omdat spelers nu meer uit zichzelf moeten halen. Als de spelers hierdoor iets extra’s uit zichzelf halen, dan komt dat alleen maar ten goede aan de teamprestatie!”.

Jong AZ

Klaas Wels en zijn mannen weten wat hen morgen te wachten staat. “Jong AZ haalde afgelopen maandag tegen FC Eindhoven een hoog niveau en won die wedstrijd dan ook terecht. De spelers van Jong AZ worden opgeleid voor de top van Nederland, waarbij ze ook internationaal een rol van betekenis willen spelen. Die jongens kunnen daardoor ook enorm goed voetballen.”

Kansen

Klaas Wels ziet zeker kansen liggen. “De kansen liggen voornamelijk aan de bal. We moeten een hoog niveau halen en het de Alkmaarse formatie daarmee lastig maken. Ook is het belangrijk dat er bezetting voor de goal is, we verdedigend onze organisatie op orde hebben en vooral moeten geloven in elke bal die we vooruit spelen.” Dat er een verschil in leeftijd zal zijn lijkt wel duidelijk. Wels geeft aan dat het een pluspunt kan zijn, maar dat het natuurlijk niet bepalend is voor de gehele wedstrijd. “Een verschil met deze jongelingen is dat wij meer ervaring in onze ploeg hebben, meer hebben meegemaakt en vaker in bepaalde situaties zijn gekomen dan de tegenstander. Het belangrijkste is echter dat we goed aan de bal moeten zijn en de wedstrijd naar onze hand moeten zetten. Als dat lukt ben ik ervan overtuigd dat we de drie punten in Oss houden!”.

Statistiek

TOP Oss wist alle vier de eerdere ontmoetingen dit seizoen met beloften ploegen met een overwinning af te sluiten. Deze lijn hoopt de selectie dan ook door te kunnen zetten. “Laten we hopen dat we dit kunnen uitbreiden naar vijf overwinningen!”.

Geloof

Geloof is het sleutelwoord binnen de ploeg. Ze hebben al eerder laten zien dat ze heel wat kunnen neerzetten. “We gaan vol vertrouwen de wedstrijd in en we gaan er alles aan doen om de drie punten in het Osse Kuipje te houden!”.

 

Blessures

Voor de wedstrijd tegen Jong AZ moet Klaas Wels een zestal aan spelers missen. De spelers zijn door een blessure geveld: Jarni Koorman, Lorenzo Piqué, Grad Damen, Lion Kalentjev, Dean Guezen en Giovanni Büttner.

 

KOM OP TOP!

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

Voorbeschouwing TOP OSS – ALMERE CITY

Ondanks een sterke wedstrijd met goed veldspel, gingen de Ossenaren uiteindelijk met 3-0 onderuit tegen de koploper van de Keuken Kampioen Divisie. Aankomende zaterdag wacht er weer een...