Home > “We gaan door op de ingeslagen weg”
NIEUWS

“We gaan door op de ingeslagen weg”

25 januari 2019

Voor de tweede keer dit seizoen verloor TOP Oss twee maal op rij. Een vormdip? Allerminst. Tegen RKC Waalwijk was het elftal van Klaas Wels meer dan een uur lang de baas. Het vertrouwen kwijt? Ook niet. Op bezoek bij koploper FC Den Bosch ging TOP met een verrassend tactisch strijdplan voor de zege. Een resultaat bleef helaas uit.

“We helpen en ondersteunen iedereen daarbij in plaats van ons hieraan te irriteren. Dit heeft ons namelijk zover gebracht.”

Tot woede van de trainer. Toch was Wels over een boel zaken wél tevreden. “We hebben er in een vol stadion voor gezorgd dat de nummer één op de lijst ontzag voor ons had wanneer wij in balbezit waren. Zij zakten tot de openingstreffer in, waardoor we met elf tegen acht op hun helft kwamen te spelen. Lees deze zin maar eens terug. Elf tegen acht. Dan is het moeilijk om voor veel gevaar te zorgen.”

Natuurlijk waren er ook mindere dingen te noemen. De defensieve organisatie stond niet altijd goed en er werd soms twijfelachtig ingegrepen. “En dat heeft Den Bosch meedogenloos afgestraft, zonde.”

Op eigen kracht
Dan N.E.C. Nijmegen. Weer een mooie opponent, maar Wels heeft weinig zin om over de tegenstander van vanavond te praten. “Ik wil het – met alle respect voor hen – over TOP hebben”, reageert hij op de eerste de beste vraag over het elftal van Jack de Gier. “Wij staan zevende en dat hebben we zelf afgedwongen. Met 34 punten en dat hebben we zelf bij elkaar gespeeld. Op een manier die bij de ploeg past en waarbij we ieders kracht en kwaliteiten optimaal benutten.”

“Dat blijven we doen”, vervolgt hij zijn korte betoog. “Daarnaast blijven we elkaars mindere punten herkennen. We helpen en ondersteunen iedereen daarbij in plaats van ons hieraan te irriteren. Dit heeft ons namelijk zover gebracht. We gaan dus op de ingeslagen weg door als individu, als elftal en als team. Ook tegen N.E.C., wat overigens gewoon een goede tegenstander is.”

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

Samenvatting Roda JC – TOP Oss

Na het duel bij Sparta Rotterdam volgde opnieuw een uitwedstrijd. Wederom tegen een Eredivisie-degradant en wederom boekte TOP Oss een resultaat. Al had het 1-1 gelijkspel toch een zure...

TOP Oss laat zege in Kerkrade glippen

TOP Oss is er vrijdagavond niet in geslaagd te winnen van Roda JC. Na 93 minuten gespeeld te hebben, verlieten de voetballers met 1-1 het veld in het zonnige Limburg. Een wedstrijd...

Voorbeschouwing Roda JC – TOP Oss

Na de klinkende 1-4 uitzege op Sparta Rotterdam maakt TOP Oss zich op voor de volgende cruciale wedstrijd in de Keuken Kampioen Divisie. De manschappen van Klaas Wels reizen aankomende...