Home > “We gaan door op de ingeslagen weg”
NIEUWS

“We gaan door op de ingeslagen weg”

25 januari 2019

Voor de tweede keer dit seizoen verloor TOP Oss twee maal op rij. Een vormdip? Allerminst. Tegen RKC Waalwijk was het elftal van Klaas Wels meer dan een uur lang de baas. Het vertrouwen kwijt? Ook niet. Op bezoek bij koploper FC Den Bosch ging TOP met een verrassend tactisch strijdplan voor de zege. Een resultaat bleef helaas uit.

“We helpen en ondersteunen iedereen daarbij in plaats van ons hieraan te irriteren. Dit heeft ons namelijk zover gebracht.”

Tot woede van de trainer. Toch was Wels over een boel zaken wél tevreden. “We hebben er in een vol stadion voor gezorgd dat de nummer één op de lijst ontzag voor ons had wanneer wij in balbezit waren. Zij zakten tot de openingstreffer in, waardoor we met elf tegen acht op hun helft kwamen te spelen. Lees deze zin maar eens terug. Elf tegen acht. Dan is het moeilijk om voor veel gevaar te zorgen.”

Natuurlijk waren er ook mindere dingen te noemen. De defensieve organisatie stond niet altijd goed en er werd soms twijfelachtig ingegrepen. “En dat heeft Den Bosch meedogenloos afgestraft, zonde.”

Op eigen kracht
Dan N.E.C. Nijmegen. Weer een mooie opponent, maar Wels heeft weinig zin om over de tegenstander van vanavond te praten. “Ik wil het – met alle respect voor hen – over TOP hebben”, reageert hij op de eerste de beste vraag over het elftal van Jack de Gier. “Wij staan zevende en dat hebben we zelf afgedwongen. Met 34 punten en dat hebben we zelf bij elkaar gespeeld. Op een manier die bij de ploeg past en waarbij we ieders kracht en kwaliteiten optimaal benutten.”

“Dat blijven we doen”, vervolgt hij zijn korte betoog. “Daarnaast blijven we elkaars mindere punten herkennen. We helpen en ondersteunen iedereen daarbij in plaats van ons hieraan te irriteren. Dit heeft ons namelijk zover gebracht. We gaan dus op de ingeslagen weg door als individu, als elftal en als team. Ook tegen N.E.C., wat overigens gewoon een goede tegenstander is.”

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

Levi Opdam gaat aan de slag bij TOP Oss

Een extra verdediger voor TOP Oss-trainer Klaas Wels: Levi Opdam sluit definitief aan. De rechtsback heeft zich in elk geval tot de winterstop op amateurbasis aan de club verbonden....

Voorbeschouwing TOP Oss – Jong AZ

In de derde speelronde van de Keuken Kampioen Divisie speelt TOP Oss – net als in de voorgaande twee competitieduels – tegen een beloftenploeg. Ditmaal is Jong AZ de tegenstander, in...