Home > “We boeken progressie”
NIEUWS

“We boeken progressie”

10 oktober 2020

Klaas Wels boekte met zijn selectie een succesvolle overwinning tegen FC Dordrecht. Het was een mooie avond, inclusief mooie hoogtepunten! Wels geeft aan een fijne week te hebben gehad na deze wedstrijd. “Resultaat is natuurlijk altijd fijn en goed voor de gemoedstoestand en het vertrouwen.”

Dennis van der Heijden zette zichzelf in de spotlights door de bal in het net te schieten van grote afstand. Een goal waar, terecht, veel over nagepraat is en tevens is benoemd tot goal van de week! Dit is een verdiende opsteker voor hem. Ook een hoogtepunt voor Leidsman, die zijn eerste goal in het betaald voetbal scoorde. Klaas Wels: “We maken natuurlijk een fantastisch doelpunt met Dennis, maar ook de goal Kyvon Leidsman mag gecomplimenteerd worden. Het begon met het in dribbelen van Rick, Kyvon die goed ingedraaid staat, aanneemt en afrondt.” De goals waren goed, maar daarnaast kweekt het team ook vertrouwen uit de manier van spelen. Wels: “We hebben druk vooruit gespeeld, weinig tot geen kansen weggegeven en zijn strijdbaar geweest tot de laatste minuut. Dat zijn allemaal positieve punten, dat is prettig.”

Een wedstrijd met blije gezichten!

Foto’s: Bert van Berkum

Kritische blik
Natuurlijk kijken oefenmeesters ook altijd naar wat beter kan. “FC Dordrecht heeft ook wat kansen gehad. Vooral in de eerste vijf minuten van de eerste en tweede helft. Het liefste zie je dat niet, daar ben je kritisch naar. Maar het is voetbal, dus zulke momenten zullen altijd blijven bestaan”, aldus Wels. Echter toont het volgens hem natuurlijk ook veerkracht. Zijn ploeg heeft goede intenties getoond en een prima teamprestatie neergezet.

Progressie
Van trots spreekt Klaas Wels niet snel. Hij is zich bewust van de kritiek die er is geweest op hem en zijn ploeg: “Dat er op mij kritiek is, vind ik nog niet zo erg, maar op de ploeg vind ik een stukje vervelender. Ik zie dat 9 van de 10 keer, misschien wel vaker, iedereen binnen zijn vermogen probeert er alles uit te halen. Dan mag je kritiek geven, echter is het de vraag of het dan terecht is.” Op het scorebord waren natuurlijk wisselende resultaten te zien, maar toch probeert Wels met zijn ploeg al sinds Roda JC uit met aanvallende intenties te spelen. “Het is fijn dat we die resultaten nu enigszins weten om te buigen. We boeken progressie. Het gaat natuurlijk wel met vallen en opstaan. Maar daarbij kijk ik ook naar het feit dat we met een aantal jongelingen spelen, die van alles voor het eerst meemaken. Daarnaast hebben we natuurlijk ook te maken met jongens die terug komen van een blessure en een tijdje niet gespeeld hebben. Dan ben ik tot op heden heel blij met wat ik van de ploeg zie, qua niveau, wat ze kunnen brengen. Ik heb een goed gevoel en ben blij om zo voor de groep te staan.” Het eerstvolgende toetsmoment is natuurlijk de volgende wedstrijd. Klaas Wels is daarin realistisch en weet ook dat je er na de volgende 90 minuten er weer heel anders in kan staan. Maar er wordt natuurlijk ingezet op het hoogst haalbare!

Telstar
De tegenstander voor die volgende 90 minuten is Telstar. De trainer van TOP Oss heeft twee hele verschillende optredens gezien van deze Witte Leeuwen. Zij wonnen 6-1 van FC Den Bosch en werden daarna verslagen door Jong PSV. Wels heeft hier veel uit kunnen halen: “Beide wedstrijden hebben aangetoond waar de kwaliteit en kracht van Telstar ligt, maar ook waar de kansen en mogelijkheden voor TOP Oss kunnen liggen.” Hoe dit eruit gaat komen heeft natuurlijk alles te maken met hoe de mannen van Wels morgen op het veld staan en hoe goed de tegenstander gaat doen wat ze willen doen. “We zijn goed voorbereid en hebben vertrouwen. Het is een wedstrijd waar ik enorm naar uitkijk. Ik ben benieuwd hoe wij met de manier van denken die we nu hebben de tegenstander partij kunnen gaan bieden. Het zal tactisch een interessante wedstrijd gaan worden.”

Blessures en schorsingen
Bij TOP Oss zal Lorenzo Piqué nog ontbrekend, dit zal de laatste wedstrijd van zijn schorsing zijn. Daarnaast zijn Philippe Rommens, Giovanni Büttner, Jarni Koorman, Grad Damen en Youri Loen geblesseerd.

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

Klaas Wels: Ossenaar voor altijd!

Het is alweer ruim twee weken geleden dat Klaas Wels tegen Roda JC voor de 168e en de laatste keer als trainer op het veld stond. Na dertien jaar kwam er een einde aan het tijdperk...