Home > “We blijven te wisselvallig”
NIEUWS

“We blijven te wisselvallig”

22 november 2019

TOP Oss was in speelronde veertien een uur lang beter dan N.E.C. Nijmegen. En die lijn werd doorgetrokken tegen FC Volendam. Voor tien minuten… Daarna viel het elftal van Klaas Wels ver terug. “We begonnen vol goede moed aan het duel”, reageert de trainer. “Maar na de prima openingsfase waren we tot de rust kansloos. Tegen een behoorlijk Volendam, dat wel.”

TOP kon zich niet onder de Volendamse druk uitvoetballen én het kon zelf niets uitrichten. Reden voor Wels om een en ander in de rust om te gooien. “We zijn opportunistischer gaan spelen. Daardoor kwamen we meer in balbezit en konden we wel druk zetten. Op hun helft. Het heeft wat mogelijkheden opgeleverd, maar het zat net niet mee. De conclusie: we blijven te wisselvallig.”

“Ik heb een spelersgroep gezien die tot het eind heeft geknokt.”

Geknokt
Het is niet het spel wat Wels voor ogen heeft, maar dat is niet het belangrijkst. Er staat maar één ding bovenaan. “Resultaat”, laat de oefenmeester duidelijk weten. “Dit was de enige manier om grip op het duel te krijgen. Mét de wetenschap dat je de 1-3 in een counter om de oren kunt krijgen.” Die viel niet. En zo bleef het tot het laatst spannend, want het verschil bleef klein. Wels kan zodoende ook een positief punt benoemen. “Ik heb een spelersgroep gezien die tot het eind heeft geknokt.”

Benadering MVV
Dan het uitduel bij MVV Maastricht. Een treffen tussen de nummer 19, MVV, en de nummer 18: TOP. Elk duel doet er toe, maar is die tegen een directe concurrent nét wat belangrijker? En wordt ie daarom ook nét wat anders benaderd? “Nee, de insteek blijft hetzelfde. We willen van iedereen winnen. En de voorbereiding is ook onveranderd. We kijken uiteraard naar de tegenstander, maar vooral naar de eigen ploeg. Elke week beoordelen we spelers op fitheid, gretigheid, scherpte en kwaliteit.”

Eén afwezige
Het kan dus zomaar zijn dat er andere namen aan de aftrap staan. Daar laat Wels nog niets over los. Hij heeft in elk geval veel te kiezen. “Alleen Danzell Gravenberch ontbreekt nog. Voor de rest is iedereen fit.”

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

Competitieprogramma TOP Oss

Het nieuwe competitieprogramma is bekend! Wij hebben er heel veel zin in en we hopen jullie ook. Voor alle wedstrijden geldt vooralsnog dat er helaas geen uitpubliek aanwezig mag zijn....

Nieuwe keeperstrainer bij TOP Oss!

Er is een nieuwe keeperstrainer binnengehaald in Oss: Ronnie Buitenkamp. Hij speelde zelf bij OJC Rosmalen maar heeft wegens blessures zijn eigen carrière als keeper helaas stop...