Home > “We bekijken wat het beste bij onze spelers past”
NIEUWS
“We bekijken wat het beste bij onze spelers past”
30 augustus 2019

TOP Oss heeft twee mindere wedstrijden achter de rug. Twee keer was de eerste helft uitermate zwak, waardoor Jong FC Utrecht en Jong AZ er met de winst vandoor gingen. Is het te verklaren dat het twee keer gebeurd? Deze vraag bezorgt trainer Klaas Wels hoofdbrekens. “Het is moeilijk om er een vinger op te leggen én om het te accepteren. Het is duidelijk niet onze beste week geweest.”

“Verliezen kan. Zeker met TOP Oss, maar we hebben twee keer 45 minuten aan de ondergrens van ons kunnen gespeeld. En toch wil ik het ook niet te groot maken, want we hebben in beide wedstrijden kansen genoeg gehad om alsnog een resultaat te boeken. En ook dan zouden we kijken naar wat er beter kan.”

“Het gaat erom dat we met de borst vooruit en veel plezier het veld betreden.”

Vragen
Sinds vorige week vrijdag schieten er allerlei dingen door Wels z’n gedachten. Zijn de jongens fit genoeg? Zit het mentaal goed? Zijn de juiste keuzes gemaakt? Klopt het tactisch plan? En kan de ploeg dat uitvoeren? “Dit ga ik bij mezelf te rade. De jongens hebben in elk moeite met het uitvoeren en volhouden van hetgeen ik van ze vraag. Dat geeft niks, maar we moeten wel naar ons vermogen spelen. We bekijken wat het beste bij onze spelers past. Zij moeten het plan immers laten slagen.”

De oefenmeester zoekt het antwoord in de manier van druk zetten, hij kijkt naar bepaalde posities en het systeem. “Ik denk er over na om de formatie te veranderen. Er komt op dit moment veel bij onze twee voorwaartsen te liggen en zij moeten op en top zijn. Als dat niet het geval is, komt er veel druk op de zijkanten en het middenveld. Die linie gaan we wellicht verzwaren.”

Plezier en vertrouwen
Wels is het eens met de constatering dat het spel frisheid en frivoliteit ontbeerde. Zijn ploeg was slordig aan de bal en speelde zonder initiatief. Hij wil dat terugbrengen door vooral hard te werken en onvoorwaardelijk achter z’n spelers te blijven staan. “Het gaat erom dat we met de borst vooruit en veel plezier het veld betreden. We blijven elkaar vertrouwen geven en blijven elkaar ondersteunen.”

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

Wil jij werken bij TOP Oss?

Wil jij werken bij TOP Oss?

Heb jij altijd al gedroomd van een baan binnen het betaald voetbal? TOP Oss zoekt verschillende mensen om het team te versterken. Van horecamedewerker tot marketing/communicatie, op...