Home > Vroege voorsprong leidt niet tot punten in Utrecht
NIEUWSTOPIC
Vroege voorsprong leidt niet tot punten in Utrecht
11 april 2023
Na een vroege voorsprong van TOP Oss, was er de hoop dat de Ossenaren met drie punten huiswaarts zouden keren. Deze hoop was echter niet van lange duur, want Jong Utrecht was al snel oppermachtig en wist met 4-2 te winnen van TOP.

Luca Everink mocht al twee keer invallen namens TOP Oss, maar vandaag stond hij voor het eerst in de basis aan Osse kant. Hij verving de afwezige Pata.

Jong Utrecht begon sterker aan de wedstrijd, maar incasseerde in de 8ste minuut wel de eerste goal van de wedstrijd. Justin Mathieu werd goed weggestuurd en kon in alle rust de bal achter Gadellaa schieten. Ondanks de voorsprong van TOP Oss, bleef Utrecht de bovenliggende partij, wat al in de 11de minuut leidde tot de gelijkmaker. Rijks vond het net vanaf elf meter. Vijf minuten later was het opnieuw raak voor de Utrechters. Hilderink werkte de bal ongelukkig in zijn eigen doel. Jong FC Utrecht bleef sterker en creëerde de meeste kansen. Dat leidde tot een 3-1 voorsprong voor de Utrechters in de 30ste minuut. Augustinus-Jensen schoot beheerst raak in de korte hoek.

Maatregelen
Na een slechte eerste helft nam trainer Klaas Wels harde maatregelen met drie wissels. David, Mukeh en Margaritha betraden het veld voor Everink, Van der Sluijs en Gündüz. Dit was de eerste paar minuten terug te zien in het veldspel van TOP Oss. Het had meer de bal dan in de eerste helft en creëerde, met name via Margaritha, een aantal kansjes.

Maar al snel was het weer Jong Utrecht dat de bovenliggende partij was. Keeper Thijs Jansen hield de Ossenaren nog enigszins in leven met een aantal knappe reddingen. De wedstrijd bloedde dood en beide ploegen leken niet te gaan scoren in de tweede helft. Toch wist Margaritha in blessuretijd het net te vinden, waardoor het nog even spannend werd. Lang duurde dat niet, want Van de Haar scoorde kort daarop namens Utrecht de 4-2.