Home > Voorbeschouwing VVV-Venlo – TOP Oss
NIEUWS
Voorbeschouwing VVV-Venlo – TOP Oss
16 december 2021

TOP Oss pakte vorige week een verdiend punt tegen Jong Ajax. Jong Ajax kon bij winst de tweede periodetitel binnenhalen. TOP werkte hier niet aan mee en maakte het de jonkies van Jong Ajax heel moeilijk. Wederom liet de ploeg van Bob Peeters zien dat ze goed kunnen voetballen. Tijd om dit een keer om te zetten in drie punten. TOP Oss speelt vrijdagavond haar laatste wedstrijd van 2021 uit in Venlo tegen VVV. Aftrap 20:00 uur.

In de vorige wedstrijd tegen VVV-Venlo wist Stephen Buyl in de blessuretijd van wedstrijd TOP Oss naar een 2-1 overwinning te schieten.

Foto’s: Bert van Berkum

TOP Oss had het moeilijk het eerste kwartier. De bezoekers begonnen fel aan de wedstrijd en zetten TOP hoog onder druk. Jong Ajax kwam overigens niet met de minste spelers richting Oss. Na acht minuten was de eerste kans voor Hansen die de bal richting de lange hoek kopte. Deze bal werd knap gepakt door Alblas. Kort hierna was het Ünüvar die de bal op de lat verwerkte. TOP begon wat meer controle te krijgen en dit leidde ook direct een grote kans in. Kaak stuurt Margaritha weg die uithaalt. Deze bal wordt gepakt door Gorter. Voor rust krijgt TOP nog een vrije trap van zo’n 25 meter. Guezen gaat achter de bal staan en plaats deze richting de bovenhoek. De bal wordt gepakt door Gorter. Jong Ajax begint de tweede helft weer goed, wat in kleine mogelijkheden resulteert. In de 53ste minuut krijgt Jong Ajax een hoekschop. Alblas verwerkt de bal niet goed en de bal beland voor de voeten van Musampa die de 0-1 binnenschiet. Kort hierna volgt weer een kans voor TOP, wederom Margaritha die de bal op goal schiet, maar ook deze wordt gepakt door Gorter. Ook Margaret krijgt nog een grote kans maar schiet deze bal te ongecontroleerd en deze gaat hard over. In de 89ste minuut scoort TOP de verdiende gelijkmaker. Pata stuurt Margaret weg die de bal voorgeeft. Tejan die veel hoger komt dan zijn directe tegenstander kopt de 1-1 binnen. In de laatste minuut weet TOP nog heel goed weg te komen. Uit een voorzet weet Jensen de bal bijna achter de doelman Alblas te schieten. Met een heerlijke reflex weet Alblas een doelpunt te voorkomen.

VVV-Venlo 

Vrijdagavond staat alweer de laatste wedstrijd van 2021 op het programma. TOP Oss speelt tegen VVV-Venlo. De clubs kwamen elkaar eerder dit seizoen al tegen. Voor het seizoen werd de club uit Venlo gezien als een titelkandidaat, maar na negentien wedstrijden is de club uit Venlo terug te vinden op de elfde plek. In de laatste tien wedstrijden wisten de Venlonaren tien punten te pakken. Vorige week vrijdag werd er thuis met 1-2 verloren van Jong FC Utrecht. VVV-Venlo heeft het moeilijk dit seizoen. Voor Niels Fleuren betekent dit een terugkeer op het oude nest. Fleuren is in Venlo zijn profcarrière gestart. Hij was bij het eerste elftal actief van 2003 t/m 2016.

Historie

Wie aan VVV-Venlo terugdenkt, die denkt aan de heerlijke overwinning in de eerste thuiswedstrijd van het jaar. TOP Oss versloeg VVV-Venlo met 2-1 in de blessuretijd door een doelpunt van Stephen Buyl. De andere doelpuntenmaker deze wedstrijd was Justin Mathieu. De laatste ontmoeting voor deze wedstrijd was in 2017. Toen werd er thuis met 0-3 verloren. De laatste wedstrijd in de Koel werd met 2-0 verloren. Van de laatste vijf ontmoetingen met VVV werd er drie keer gewonnen en twee keer verloren.

Blessures/schorsingen

TOP zal zonder Stephen Buyl afreizen naar Venlo. De matchwinner van de vorige wedstrijd tegen VVV is nog steeds herstellende van zijn blessure.

Het duel van aankomende vrijdag (aftrap 20:00 uur) staat onder leiding van scheidsrechter Jesse Rozendal. De wedstrijd wordt live uitgezonden op ESPN4! Op ons twitteraccount @topossofficial kunt u een liveverslag volgen.

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?