Home > Voorbeschouwing VV Katwijk – TOP Oss
NIEUWS
Voorbeschouwing VV Katwijk – TOP Oss
16 december 2019

Na de nederlaag tegen Excelsior in eigen huis, is het voor de ploeg van Wels zaak om niet te lang in de teleurstelling te blijven hangen. Dinsdag staat er een bekerduel op het programma tegen VV Katwijk. Deze wedstrijd moet natuurlijk gewonnen worden om weer een ronde verder te bekeren.

Na het verslaan van O.S.S. ’20, moet TOP Oss het in de beker opnemen tegen een tegenstander waar in officiële duels nog niet eerder tegen gespeeld is. VV Katwijk versloeg in de vorige ronde Flevo Boys met 0-3 en mag het nu opnemen tegen de Ossenaren.

In de vorige ronde van de beker was TOP Oss met 2-1 te sterk voor stadsgenoot O.S.S. ’20. De twee goals werden gemaakt door Lars Hutten.

Gespeelde wedstrijden

VV Katwijk komt momenteel uit in de Tweede Divisie. In deze competitie bezetten zij de derde plek op de ranglijst. Tot nog toe hebben zij in de gespeelde wedstrijden 29 doelpunten gescoord en er zeventien tegen gekregen. Van de acht gepeelde wedstrijden in eigen huis zijn er vijf gewonnen.

Laatste seizoen Jan Zoutman

VV Katwijk doet het tot dusver niet slecht, maar de resultaten zijn wisselend te noemen. Dit seizoen is de insteek van de ploeg uit de kustplaats om bovenaan te eindigen. De clubleiding heeft begin december bekend gemaakt dat het contract van huidig trainer Jan Zoutman niet verlengd gaat worden. Dit is dus zijn laatste seizoen bij de Katwijkers.

Ones to watch

De man met de meeste doelpunten bij VV Katwijk is Mike van den Ban. Hij scoorde zeven doelpunten in vijftien duels. Echter speelt Van den Ban niet lang meer bij VV Katwijk. Hij heeft namelijk aangegeven de club na vier seizoenen te gaan verlaten. Hetzelfde geldt voor Guus van Weerdenburg. Hij speelde eerder dit seizoen zijn 100e wedstrijd voor VV Katwijk, maar vertrekt na dit seizoen naar AFC. Bij TOP Oss is Philippe Rommens nog altijd topscorer met zes doelpunten uit negentien wedstrijden.

Schorsingen en blessures

Bij TOP Oss is er sprake van één blessuregeval. Giovanni Büttner viel in de wedstrijd tegen Excelsior uit. Hij is niet bij het bekerduel. Of hij vrijdag meereist naar Amsterdam is nog onbekend. Verder is de selectie van Klaas Wels compleet

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

TOP Oss breidt technische staf uit

TOP Oss breidt technische staf uit

TOP Oss maakt bekend dat de technische staf voor volgend seizoen verder is ingevuld.El Idrissi komt over vanuit de jeugd van FC Utrecht, waar hij het afgelopen jaar hoofdtrainer was van...