Home > Voorbeschouwing TOTO KNVB Beker: TOP Oss – AZ
NIEUWS

Voorbeschouwing TOTO KNVB Beker: TOP Oss – AZ

20 januari 2020

De dag is bijna aangebroken! Nadat O.S.S. ’20 en VV Katwijk zijn verslagen, is AZ de volgende tegenstander in het bekeravontuur. AZ draait volop mee op het allerhoogste niveau in ons land. Met een tweede plaats in de Eredivisie en plaatsing voor Europees voetbal, kunnen we dit gerust een héle goede ploeg noemen.

Een week eerder trof de ploeg van Wels Jong AZ in de competitie. Nu is het tijd om het op te nemen tegen het eerste elftal, maar dan wel in eigen huis!

Topscoorder Philippe Rommens is geschorst voor het bekerduel tegen AZ..

competitieduels
AZ is één van de ploegen die als een trein loopt in de Eredivisie. Zij staan momenteel zes punten achter  koploper Ajax. Echter heeft de ploeg van Slot bewezen ook van de Amsterdammers te kunnen winnen. Dit deden zij net voor de winterstop met 1-0. Daarnaast is AZ dus nog actief op verschillende vlakken. Het bekeravontuur wordt voortgezet tegen TOP, maar ook overwinterden zij in de Europa League. In de volgende ronde spelen zij het tweeluik tegen LASK Linz.

Seizoen hervatting
Na een trainingskamp in Spanje, begint de ploeg van Slot ongelukkig aan de tweede seizoenshelft. Afgelopen zaterdag werd er in eigen huis met 1-3 verloren van Willem ll. Na dit verlies staat AZ nog steeds redelijk veilig op de tweede plaats, met vijf punten voorsprong op de ploeg uit Tilburg. Dit is pas weer de tweede competitiewedstrijd die in het eigen stadion gespeeld werd. Na een ingestort dak, heeft AZ al haar thuiswedstrijden in het stadion van ADO Den Haag moeten spelen.
Daarentegen is de ploeg van Wels wat beter uit de winterstop gekomen. Hoewel de eerste wedstrijd bij Jong AZ verloren werd, versloeg het team vrijdag de koploper van de Keuken Kampioen Divisie! Het spel van beide wedstrijden zag er veelbelovend uit en we hopen natuurlijk dat deze lijn wordt doorgetrokken.

AZ KNVB beker
De Alkmaarders zijn redelijk bekend met de TOTO KNVB beker. Zij wonnen dit toernooi al vier keer eerder. In 2013 werd hij voor de laatste keer binnengesleept. AZ won met 2-1 van PSV. Afgelopen seizoen schopte de ploeg van Arne Slot het tot de halve finales, waar zij verloren van Willem ll. Het verste wat TOP Oss ooit is gekomen in het bekertoernooi, zijn de kwartfinales.

Ones to watch
AZ heeft een aantal grote spelers in het elftal. Veel mannen van Slot komen ook in actie als international. Een vijftal spelers komt uit voor (jong) Oranje. Dan hebben we het over De Wit, Stengs, Wijndal, Boadu en Koomeiners. De huidige topscoorder van de Alkmaarders is Myron Boadu. Hij staat op elf doelpunten in de door hem achttien gespeelde wedstrijden. Bij TOP Oss is Philippe Rommens nog altijd de man met de meeste doelpunten. Na het duel tegen SC Cambuur staat zijn teller op zeven.

De gewonnen wedstrijd van afgelopen vrijdag tegen koploper SC Cambuur, geeft de mannen van Wels een flinke opsteker! Laten we dat meenemen naar dinsdag.

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

Supporters TOP Oss steunen zorg

Het coronavirus slaat inmiddels ook in Nederland om zich heen. Eerder deze week werden alle mensen met vitale beroepen al bedankt via een groot applaus. Ook als TOP Oss zijnde zijn we...

TOP OSS – FC DEN BOSCH AFGELAST!!!

De derby, TOP Oss - FC Den Bosch, gaat helaas niet door. Dit ivm het Coronavirus.De nieuwe datum is nog niet bekend. Zodra wij meer informatie hebben zullen wij dit via de website en...