Home > Voorbeschouwing TOP Oss – Willem II
NIEUWS
Voorbeschouwing TOP Oss – Willem II
22 september 2022

Vandaag is het weer tijd voor een Brabantse derby. Het Willem II van trainer Kevin Hofland komt op bezoek in Oss. De wedstrijd zal om 21.00 uur worden afgetrapt in het Frans Heesen Stadion.

Op naar een mooi Brabants affiche! 

Verliespartij in Den Bosch
Afgelopen zaterdag kreeg TOP Oss een flinke klap te verwerken, de derby tegen hekkensluiter FC Den Bosch werd met 4-1 verloren. Nadat TOP Oss vroeg in de wedstrijd op 0-1 kwam door Toshio Lake, wisten de Bosschenaren de wedstrijd enorm te kantelen en zo werd het 4-1.

Vorige edities
De laatste ontmoetingen tegen ex-eredivisionist Willem II dateren uit het seizoen 2011/12 en 2013/14. Dit zijn tevens ook de enige ontmoetingen die TOP Oss gehad heeft tegen Willem II in competitieverband. Drie van deze ontmoetingen werden gewonnen door de Tilburgers en de overige wedstrijd werd gelijkgespeeld. In de vriendschappelijke wedstrijd uit 2016 werd er ook gelijkgespeeld met 1-1 terwijl de vriendschappelijke wedstrijd uit 2019 werd verloren met 2-0.

Willem II
De club uit Tilburg bevindt zich momenteel op de 8ste plek op de ranglijst. Willem II kent tot dusver een wisselvallige start. Zo werden er drie wedstrijden gewonnen, drie gelijkgespeeld en één verloren. In al deze duels wist Willem II in totaal negen keer te scoren. Afgelopen Vrijdag wist Willem II nipt te winnen van Jong AZ. Laat in de wedstrijd wist aanvoerder Pol Llonch met een droge knal de wedstrijd te beslissen.

Memorabele wedstrijd
In 2012 wist TOP Oss in eigen huis gelijk te spelen tegen Willem II. Ook destijds waren de Tilburgers gedegradeerd uit de Eredivisie en dus favoriet voor de titel. In de eerste helft kwam Willem II nog op voorsprong, maar in minuut 82 wist TOP Oss een gelijkspel af te dwingen. Marc Höcher werkte de bal langs zijn eigen doelman en scoorde zo een ongelukkig eigen doelpunt.

Leuk feitje
De gebroeders Mathieu zouden eventueel vandaag tegenover elkaar kunnen komen te staan. De broer van Justin Mathieu (Dani Mathieu) speelt namelijk voor Willem II.

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?