Home > Voorbeschouwing TOP Oss – VVV Venlo
NIEUWS

Voorbeschouwing TOP Oss – VVV Venlo

12 augustus 2021

Zo…de kop is eraf, en hoe! In de eerste speelronde van het nieuwe seizoen pakten we gelijk drie punten. Op bezoek bij Excelsior bleek een prachttreffer van Jearl Margaritha genoeg om de volle buit mee terug te nemen naar Oss. Een goed begin is het halve werk, zeggen we dan! Morgen staat echter alweer de volgende klus op het programma voor Bob Peeters en zijn mannen: VVV Venlo komt op bezoek in het Osse kuipje!

Norbert Alblas was ijzersterk tegen Excelsior

Foto’s: John Groeneweg

VVV Venlo

Na vier seizoenen Eredivisie kwam er in mei van dit jaar een einde aan dit avontuur voor VVV Venlo. Een 3-1 nederlaag in Amsterdam betekende de genadeklap, waardoor directe degradatie niet meer kon worden afgewend. Een bittere pil voor de Venlonaren, maar ook gelijk het sein om de selectie grondig te renoveren. Maar liefst zestien spelers trokken de deur achter zich dicht, waar tot nu toe elf spelers de weg de andere kant op bewandelden. Belangrijke krachten als Kirschbaum, Van Crooij en Swinkels verlieten de club. Daartegenover staat de komst van spelers als Sven Braken, Joeri Schroijen en Kees de Boer.

De Griekse sensatie van afgelopen seizoen, Giorgos Giakoumakis, staat ook nog steeds onder contract in Venlo. Met zijn 26 doelpunten wist hij zich het afgelopen seizoen te kronen tot topscorer van de Eredivisie. Giakoumakis lijkt echter te mikken op een transfer, waardoor hij vorige week ook niet in de selectie werd opgenomen door trainer Jos Luhukay.

Seizoenstart

VVV Venlo begon het seizoen afgelopen zondag met een thuiswedstrijd tegen NAC Breda. Een snelle 0-1 achterstand werd, onder andere door een prachtige treffer van Brian Koglin, omgebogen in een 2-1 voorsprong. Lange tijd leek het ernaar uit te zien dat VVV Venlo het seizoen met drie punten ging starten, totdat debutant Boris van Schuppen de Bredanaars in de blessuretijd naar een gelijkspel wist te schieten: 2-2.

Historie

De laatste wedstrijden tegen VVV Venlo dateren alweer van het seizoen 2016-2017. Beide wedstrijden gingen verloren tegen de Venlonaren, die er aan het einde van het seizoen vandoor gingen met de titel. Eén seizoen eerder werd er voor het laatst gewonnen van VVV Venlo. Op 18 januari 2016 schoten Fatih Kamaci en Richard van der Venne TOP Oss naar de overwinning. Ook morgen zullen onze mannen er alles aan doen om de drie punten in Oss te houden!

Het duel van aankomende vrijdag (aftrap 20:00 uur) staat onder leiding van scheidsrechter Jesse Rozendal. De wedstrijd is te volgen via het schakelprogramma van ESPN. Wil jij onze mannen komen steunen in het stadion? Dat kan! Je kan jouw kaartje bestellen via de volgende link: https://shop.ticketing.cm.com/top-oss/account/login

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

Alleen online verkoop; NAC Breda thuis

Volgende week zaterdag komt NAC Breda op bezoek in het Osse kuipje. De aftrap van deze wedstrijd zal om 20:00 uur zijn. LET OP! De tickets zijn alleen online verkrijgbaar en NIET aan de...